Készült: 2020.10.26.14:02:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

211. ülésnap, 182. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:52

Felszólalások:  <<  182  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az egészségügyi ellátórendszer átalakítása egy minden kórházat érintő egyeztetéssorozatot követően született meg. Minden esetben célul tűztük ki, hogy a helyi érdekeket összehangoljuk az egészségpolitikai célokkal.

Mindez Körmenden is így történt. A változásokat az elmúlt hónapokban több, a körmendi kórház vezetésével és a fenntartó önkormányzattal folytatott szakmai egyeztetés előzte meg. Külön köszönöm a képviselő úrnak, hogy polgármesterként mindvégig konstruktív tárgyalópartnerként, a helyiek érdekét szem előtt tartva segítette és segíti most is közös munkánkat.

Kiemelkedőnek tartom, és meg tudom erősíteni a képviselő urat abban, hogy a korábbi időszakkal ellentétben sehol nem szűnik meg ellátó intézmény. Intézmények alakulnak át, kórházak bővülnek új funkciókkal vagy váltanak funkciót, ellátóhelyek és szolgáltatópontok kezdik meg működésüket országszerte. A tervezési lépések után most válik majd először igazán láthatóvá a rendszerű működés.

Emellett az elmúlt ötven évben nem látott mennyiségű kórházi infrastruktúra-fejlesztés és beruházás zajlik, amelyre az Új Széchenyi-terv biztosít alapot. A kapacitásváltozással érintett szolgáltatók, a kis kórházak lehetőséget kaptak a korábban ellátott betegek más ellátási formában történő ellátására. Az ehhez szükséges egynapos járóbeteg-, illetve nappali finanszírozási volumen kerül biztosításra számukra.

Tisztelt Képviselő Úr! A változásoknál a fenntarthatóság és a betegbiztonság érdekében hoztuk meg intézkedéseinket, és nagyon örülök annak, hogy ezt ön is - mint ahogy nagyon sokan az országban - így látják.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Felszólalások:  <<  182  >>    Ülésnap adatai