Készült: 2020.10.26.14:39:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

211. ülésnap, 180. felszólalás
Felszólaló Bebes István (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:14

Felszólalások:  <<  180  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BEBES ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A magyarországi kis kórházak megmentéséért egyesek hangzatos jelszavakkal szálltak harcba, vélhetően neoliberális unszolásra, összebútorozva számomra érthetetlen módon a korábbi gyurcsányista vezetéssel. Azt vizionálták, hogy hamarosan lakat kerül a kórházak ajtajára, és ezzel megszűnik a járó- és fekvőbeteg-ellátás a térségekben. Ezek közé tartozott a körmendi kórház is, melynek működtetését az előző kormány az akkori tiszti főorvos segítségével minden eszközzel el akarta lehetetleníteni.

A jelenlegi kormány szándékai ezzel szemben teljesen mást mutatnak. Jelenleg Magyarországon a kis kórházak működtetésének megerősítése zajlik, a kormányzat teszi ezt annak érdekében, hogy minden egyes térségben élő ember számára a biztonságos betegellátás adott legyen, és igyekszik minden egyes területre a lehető legszélesebb mértékben a különböző betegellátási funkciókat biztosítani.

(18.00)

Hamarosan befejeződik ez a folyamat, amely a körmendi kórház esetében is a végleges működtetési struktúrát stabilizálja. Ennek értelmében hangsúlyozzuk, hogy Körmenden, de az ország más kis kórházaiban is a kórházakra nem kerül lakat, az állam a működtetésüket továbbra is biztosítani fogja. Körmenden többek között nagyon erős járóbeteg-ellátás, aktív sebészet, aktív és krónikus belgyógyászat, rehabilitáció, valamint egynapos beavatkozást biztosító betegellátás és sürgősségi ellátás is lesz. Ebbe beletartozik az egynapos sebészet, szülészet, nőgyógyászat is. Ezenkívül a kórház fejlesztésével és komfortosításával kapcsolatban is megtette az önkormányzat az előkészítő lépéseket, tehát a betegellátás színvonalát még ezenkívül is emelni szeretné.

Kérdezem tehát az államtitkár urat, milyen intézkedéseket tesz a kormány a kórházak működtetésének biztosítására, főként a kis kórházak esetében.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Felszólalások:  <<  180  >>    Ülésnap adatai