Készült: 2020.04.04.14:28:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap, 129. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka általános vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  129  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok, az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a részletes vitára nem kerül sor, az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban valakinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.)

A határozathozatal következik. (Zaj.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Marokkói Királyság kormánya között a kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén Rabatban, 1991. december 12-én aláírt egyezmény kihirdetéséről, valamint a Magyar Köztársaság és a Fülöp-szigeteki Köztársaság között a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról a jövedelemadók területén Budapesten, 1997. június 13-án aláírt egyezmény kihirdetéséről szóló 2000. évi XVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 203 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot. (Folyamatos zaj.)

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Európa Tanácsnak az emberi lény emberi jogainak és méltóságának a biológia és az orvostudomány alkalmazására tekintettel történő védelméről szóló, Oviedóban, 1997. április 4-én kelt egyezménye: az emberi jogokról és a biomedicináról szóló egyezmény, valamint az egyezménynek az emberi lény klónozásának tilalmáról szóló, Párizsban, 1998. január 12-én kelt kiegészítő jegyzőkönyve kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az előterjesztést T/5788. számon, a külügyi bizottság ajánlását T/5788/1. számon kapták kézhez. Megadom a szót Benyhe István államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának.

 

Felszólalások:  <<  129  >>    Ülésnap adatai