Készült: 2021.05.14.18:11:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

286. ülésnap (2006.02.07.), 40. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót. Frakcióvezető-helyettes Úr! Azt hiszem, önök javasolták miniszterelnök-jelöltnek Medgyessy Pétert 2002-ben, ha jól emlékszem; ha jól emlékszem, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje volt. Ő mondta, hogy igenis, ez a családtámogatási rendszer, amit a polgári kormány bevezetett, és különválasztotta a dolgozni tudó családokat, különválasztotta a szociálisan rászorultakat, erre a rendszerre azt mondta, hogy jó, a hibáit ki kell javítani.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Kormánypárti Képviselők! Önök úgy javították ki ezt a családtámogatási rendszert, hogy az egészet szétverték, az egészet tönkretették. S ha már a gyerekek megszületéséről, a jövőről beszélünk, pontosan azokat a családokat is háttérbe szorították most ezzel az egész változtatással, akik gyereket vállalnak, akik a gyerekeket fel akarják nevelni, akik a gyerekeket tanítani akarják, és pontosan azoknak is adnak egyébként többet - teljesen fölöslegesen bizonyos szempontból - a megemelt családi pótlékból, akik abszolút nem szorulnak rá: a milliárdosoknak, a milliomosoknak ugyanannyit adnak, mint a legszegényebbeknek. Pontosan azért mondtuk az általános vitában, hogy ezt a törvényjavaslatot elfogadjuk, támogatjuk, mert jeleztük előre, hogy a legszegényebbek, a legrászorultabbak kevesebbet kapnak, mint az előző rendszerben. Kevesebbet kaptak volna - ezt most itt maguk is beismerték egyébként a vita kezdetén.

Ezek után minket vádolni azzal, hogy érzéketlenek vagyunk, nagyon nagy hiba. Önök az érzéketlenek, tisztelt képviselőtársaim (Göndör István nevet.), önök nem vették észre, és csak hatalmi gőgből lemosták az érveinket, nem akarták elfogadni az észrevételeinket, hogy igenis, változtatni kell azon, amit önök tönkretettek. Most itt van a lehetőség.

Mi támogatni fogjuk ezt a törvényjavaslatot (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és egyébként Farkas Imre módosító indítványát is támogatni fogjuk, pontosan ezért, mert néhány ezer emberen is segít, és az is számít.

Köszönöm a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai