Készült: 2020.03.30.12:53:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2009.12.14.), 246. felszólalás
Felszólaló Arató Gergely (MSZP)
Beosztás oktatási és kulturális minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utánihoz hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  246  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ARATÓ GERGELY oktatási és kulturális minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Sajnálattal hallottam képviselő úrnak a hozzászólását, nem azért, mert a probléma felvetése indokolatlan lenne, hanem a képviselő úr is itt volt, amikor azt a meglehetősen hosszú vitát lefolytatta a parlament, amely arról szólt, hogy hogyan lehet visszaszorítani azt a jelenséget, amelyet a sajnálatos fémlopások és ennek következményei okoznak. Egyetértés volt a parlamentben, hogy annak a legjobb eszköze, legfontosabb eszköze, hogy ezt meg lehessen akadályozni, az a kereskedelem megfelelő szabályozása.

Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, hogy a törvényjavaslat vitája lezárult, az Országgyűlés elfogadta ezt a törvényt. Én értem, hogy a képviselő úr nem minden szempontból elégedett, vagy azok, akik megkérték önt ennek a hozzászólásnak az elmondására, nem minden szempontból elégedettek ezzel a törvényjavaslattal vagy ezzel az elfogadott törvénnyel, de én azt gondolom, hogy ez a törvény nagyon jelentős lehetőséget kínál arra, hogy visszaszorítható legyen az a fajta fémkereskedelem, amely nem a hulladékok újrahasznosítására, hanem az eltulajdonított fémtárgyak újrahasznosítására és értékesítésére épül.

Azt hiszem, közös érdeke a tisztességes fémkereskedőknek és az egész országnak, hogy megfelelő szabályozott viszonyok alakuljanak ki. Erre az elfogadott törvény jó lehetőséget teremt. És arról szeretném biztosítani a képviselő urat, hogy folytatni fogja a kormányzat az egyeztetéseket a legitim képviselőkkel, legitim szereplőivel ennek a szektornak, és olyan megállapodásra törekszünk, amelyik talán megnyugvást hoz mindenkinek.

És azt kérem a képviselő úrtól, hogy legyen abban segítségünkre, hogy a jó szándékú, tisztességes fémkereskedők is megértsék azt, hogy az ágazat konszolidálása olyan közös érdek, ami hosszabb távon az ő érdekeiket is szolgálja, még akkor is, ha most rövid távon többletterheket jelent.

Köszönöm szépen, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  246  Következő    Ülésnap adatai