Készült: 2020.05.29.19:29:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

73. ülésnap, 266. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:23

Felszólalások:  <<  266  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem.

A részletes vitát lezárom. Megkérdezem államtitkár urat, hogy az előzőekhez hasonlóan a határozathozatal előtt kíván-e válaszolni. (Tátrai Miklós: Igen.) Bólintással jelzi, hogy igen. A módosító javaslatokról várhatóan e törvény esetében is a következő ülésünkön határozunk.

Soron következik a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2756. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/2756/9. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a módosító javaslatok számára figyelemmel azokat összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Kérem, hogy aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Teljes egyhangúság, az Országgyűlés jól látható többsége az indítványt elfogadta, így összevont tárgyalásra kerül sor.

Megnyitom a vitát az ajánlás 1-6. Pontjaira, és egyúttal megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. Csak a rend kedvéért mondom, hogy ezúttal is öt perc a felszólalók számára rendelkezésre álló idő. Van-e valaki, aki szeretne hozzászólni? (Nincs jelentkező.) Nincs senki sem.

A vitát lezárom. Államtitkár úr következetes e tekintetben is, majd a határozathozatal előtt fog a vita során - nem most, hanem a korábbiakban - elhangzottakra reagálni. A módosító javaslatokról várhatóan a jövő héten döntünk.

Soron következik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 1999. évi CXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2755. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/2755/9. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a benyújtott módosító javaslatok számára figyelemmel azokat összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Kérem, hogy aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

A jelenlévők az indítványt láthatóan ezúttal is elfogadták, így összevont tárgyalásra kerül sor.

Megnyitom a vitát az ajánlás 1-6. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem. Államtitkár úr, ha eddig így volt háromszor, akkor gondolom, negyedszer is ugyanazt a választ adja ugyanarra a kérdésre.

A részletes vitát lezárom, államtitkár úr később kíván válaszolni. A módosító javaslatokról pedig megint csak várhatóan a jövő héten fogunk dönteni.

Soron következik a Közösség területére belépő, illetőleg a Közösség területét elhagyó készpénz ellenőrzéséről szóló 2005. október 26-ai 1889/2005/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2912. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/2912/5. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a benyújtott módosító javaslatok összefüggéseire is figyelemmel összevontan tárgyalja meg az előterjesztést az Országgyűlés. Kérem, aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az összevont tárgyalásra vonatkozó indítványt elfogadta.

Megnyitom a vitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem.

A részletes vitát lezárom. Államtitkár úr, ha már négyszer így volt, ötödjére már nem változtat az eddigi jól bevált gyakorlaton, és később kíván válaszolni a korábbi vitaszakaszban elhangzottakra. A módosító javaslatokról ezúttal is a tervek szerint a jövő héten döntünk.

Végezetül utolsó napirendi pontunk a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló 2006. évi XCIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Kovács Tibor és Jauernik István MSZP-s képviselők önálló indítványát T/2882. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/2882/4. számon kapták kézhez.

Megnyitom a vitát az ajánlásban szereplő egyetlen módosító javaslatra, és kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem.

A részletes vitát lezárom. Miután az előterjesztők nincsenek itt, a kérdést fel sem tudom tenni nekik, hogy mikor kívánnak válaszolni a vitában elhangzottakra. Mindenesetre a módosító javaslatokról valószínűleg a jövő héten döntünk e törvényjavaslat esetében is.

Mint az imént jeleztem, ez az utolsó napirendi pont volt, tehát a napirendi pontok végére értünk. Ezúttal már csak a napirend utáni felszólalások következnek.

A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Kékkői Zoltán képviselő úr. Öt perc áll rendelkezésre arra, hogy a gondolatait megossza velünk. Képviselő úr, öné a szó.

Felszólalások:  <<  266  >>    Ülésnap adatai