Készült: 2020.06.03.08:29:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

63. ülésnap, 172. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (KDNP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 9:38

Felszólalások:  <<  172  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a munkánkat. Határozathozatalok következnek. Először előterjesztések sürgős tárgyalásba vételéről határozunk.

A kormány kezdeményezte a földgázellátásról szóló 2003. évi XLII. törvény módosításáról szóló T/2714. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, a kormány nevében kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Senki sem jelentkezik.) Mivel a gazdasági miniszter széke üres, államtitkár sem foglalja el, feltételezem, hogy nem.

Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Kóka János belép az ülésterembe.) Most határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2714. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 161 igen, 76 nem szavazattal, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

A kormány kezdeményezte a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény módosításáról szóló T/2715. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Senki sem jelentkezik.)

Most határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2715. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 250 igen, 5 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

A kormány kezdeményezte a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény módosításáról szóló T/2754. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Esetleg a pénzügyminiszter úr? (Dr. Veres János nemet int.) Úgy tűnik, nem kívánja.

Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2754. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 169 igen, 102 nem szavazattal, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Szintén kezdeményezte a kormány a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 1999. évi CXXIV. törvény módosításáról szóló T/2755. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, a kormány részéről kívánják-e indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2755. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 173 igen, 108 nem szavazattal, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

A kormány kezdeményezte a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény módosításáról szóló T/2756. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. A kormány nem kívánja indokolni.

Most határozathozatal következik. Kérdezem önöket, sürgős tárgyalásba veszik-e a T/2756. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 178 igen, 113 nem szavazattal, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Szintén sürgős tárgyalásba vételt javasol a kormány, a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény, valamint egyes szakosított hitelintézetekről szóló törvények módosításáról szóló T/2757. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Indoklást nem kíván tenni a kormány.

Határozathozatal következik. Kérdezem önöket, sürgős tárgyalásba veszik-e a T/2757. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az előterjesztést az Országgyűlés 182 igen, 113 nem szavazattal, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

(17.10)

Tisztelt Országgyűlés! Most az előterjesztésekhez benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében készített nemzeti stratégiai program megvalósulásáról, az ellátó-intézményrendszer átvilágításáról és hatékonyságvizsgálatáról - a 2003-2005. évek vonatkozásában - szóló jelentés elfogadásáról, valamint a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében készített nemzeti stratégiai program elfogadásáról szóló 96/2000. országgyűlési határozat módosításáról szóló H/2028. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 197 igen szavazattal, 105 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a szabálysértési jogsegélyről szóló T/2593. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 303 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény módosítását kezdeményező T/2446. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 293 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitákra a mai ülésnap további részében kerül sor.

Soron következik a Hungária Televízió Közalapítvány működésének 2004. január 1-jétől 2004. december 31-éig terjedő időszakáról szóló beszámoló elfogadását kezdeményező országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. A kulturális és sajtóbizottság önálló indítványát H/2568. számon kapták kézhez a képviselők.

Módosító javaslat nem érkezett, az eredeti határozati javaslatról kell döntenünk. Kérdezem, kinek van ezzel kapcsolatban észrevétele. (Jelzésre:) Megadom a szót Herényi Károly képviselő úrnak, aki ügyrendi kérdésben kíván szólni.

Felszólalások:  <<  172  >>    Ülésnap adatai