Készült: 2020.09.21.01:24:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

128. ülésnap, 81. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:11

Felszólalások:  <<  81  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, kíván-e még valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.)

 

 

(14.20)

 

Jelentkezés nem történt. Mivel több felszólaló nem jelentkezett, a részletes vitát lezárom. Megkérdezem Filló Pál képviselő urat, ezúttal mint a foglalkoztatási bizottság elnökét, hogy most vagy pedig a határozathozatalt megelőzően kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. (Filló Pál: A határozathozatalt megelőzően.) A határozatalt megelőzően.

Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról, illetve a módosító javaslatról - hiszen csak egy volt, bár az imént hallottuk, hogy lesznek csatlakozó módosító indítványok is - a következő ülésünkön határozunk.

Soron következik a politikusokról és más közéleti személyiségekről, valamint azok családtagjairól az előző parlamenti ciklusban folytatott törvénytelen és titkos adatgyűjtés vizsgálatáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Az önálló indítványt H/2236. számon, a nemzetbiztonsági bizottság ajánlását pedig H/2236/7. számon kapták kézhez. Megkérdezem a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy kíván-e előadót állítani. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági ajánlásban öt módosító indítvány található. Ezek közül négy az országgyűlési határozati javaslat egészét érinti. Erre figyelemmel indítványozom, hogy az Országgyűlés az egyes részletrendelkezések összekapcsolásával a vitát egy szakaszban folytassa le. Kérem, hogy erről a javaslatról kézfelemeléssel döntsenek. Aki egyetért ezzel a javaslattal, emelje fel a kezét! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége ezt a javaslatot elfogadta.

Az általános vita megismétlésének elkerülése érdekében kérem a vitában részt vevőket, hogy felszólalásaik során kizárólag a benyújtott módosító javaslatokról fogalmazzák meg álláspontjukat. Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-5. pontjai alapján. Elsőként megadom a szót Csákabonyi Balázs képviselő úrnak, aki írásban előzetesen jelezte felszólalási szándékát.

 

Felszólalások:  <<  81  >>    Ülésnap adatai