Készült: 2021.04.14.09:37:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

204. ülésnap (2017.03.07.), 26. felszólalás
Felszólaló Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSENGER-ZALÁN ZSOLT, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Itt az expozéban hallhattuk, hogy ez a szerződés miről is szól. A legfontosabb talán ebből kiemelni azt, hogy az Intelsat Limitednek az ellenőrzését végző Nemzetközi Műholdas Távközlési Szervezetre, az ITSO-ra vonatkozik ez a megállapodás, amely ‑ ahogy államtitkár úr is említette ‑ most január közepén lépett hatályba.

Nyilván 2005 óta törvény írja elő, hogy minden egyes nemzetközi szerződést az Országgyűlésnek is tárgyalnia kell, illetve be kell cikkelyeznie a magyar törvények közé. Ettől függetlenül lesz nemzetközileg érvényes, de túl ezen a kötelezettségen itt még az is mindenképpen szükségessé teszi ennek a törvénynek az elfogadását, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az, aki ellátja ebben a szervezetben Magyarország képviseletét, és mint tudjuk, az NMHH egy kormányzattól független szervezet, tehát ahhoz, hogy jogilag ők ezt teljes egészében elláthassák, törvényben kell meghatározni, törvényben kell delegálni számukra ezt a feladatot.

A Fidesz frakciója támogatja ezt a törvényjavaslatot, úgyhogy kérem képviselőtársaimat is erre. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai