Készült: 2019.12.12.17:24:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2017.05.02.), 97. felszólalás
Felszólaló Bangóné Borbély Ildikó (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasítja a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:11


Felszólalások:  Előző  97  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Nem tudtam, államtitkár úr, hogy helyet cseréltünk, majd 2018-ban. Jó? Egyezzünk meg ebben!

Államtitkár Úr! 2012 és 2015 között az öt legfontosabb célországban 40 százalékkal nőtt a magyar diákok száma. Az elmúlt hét évben körülbelül 80 ezerrel csökkent a felsőoktatásban tanulók száma. Körülbelül 600 ezren hagyták el ezt az országot, és minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. Ha annyira rózsás lenne a helyzet, ahogyan ön válaszolt nekem, akkor nem sorolnám ezeket a számokat.

Államtitkár Úr! A múltkor egy idős hölgy azt mondta, hogy bármit el lehet viselni, amit tesznek velünk, de egyet nem bocsát meg az önök kormányának: hogy a gyerekei és az unokái kint vannak külföldön. Mert tudja, pénz nélkül is lehet valamennyire élni, de szeretet nélkül, amit önök vettek el ezektől az emberektől (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.), szeretet nélkül nem lehet létezni, és ezek az emberek nem kapnak szeretet (Az elnök csenget.), mert a családtagjaik már mind külföldön vannak, és nem is akarnak hazajönni, államtitkár úr.

Nem fogadom el a választ, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  97  Következő    Ülésnap adatai