Készült: 2019.12.09.06:03:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2017.05.02.), 6. felszólalás
Felszólaló Földi László (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:57


Felszólalások:  Előző  6  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Terrortámadások tucatjai bizonyítják, hogy Magyarország, mint oly sokszor a történelem folyamán, ismét Európa pajzsa lett. Mi voltunk azok, akik mindenkinél korábban felismertük, hogy az illegális migráció egy tudatosan gerjesztett és szervezett népvándorlás, amelynek útját kell állni, mert veszélyeztet mindent, ami fontos a számunkra. A biztonságunkat, a kultúránkat, a vallásunkat, az életmódunkat, a gazdasági eredményeinket falja fel ez az embercunami, ha hagyjuk.

Az Európai Bizottság például, amely eddig egyetlen értelmes megoldást nem tudott kipréselni magából az ellenőrizetlen embertömegek beáramlásának problémájára, Ausztriát megdicséri azért, amiért bennünket megfedd. Franciaországot ünneplik, amikor konténervárosokat épít fel a bevándorlóknak; mi ugyanezért fenyegetéseket kapunk.

Tisztelt Képviselőtársaim! Nincs kétségem afelől, hogy az Unió tehetetlen urai, a kontinens meztelen királyai, az európai és a hazai baloldal, illetve a Soros-birodalom álcivil szervezetek támogatásával folytatják ezeket a nemtelen támadásokat most is, amikor a magyar adófizetők pénzéből újabb védelmi vonalat húzunk fel a schengeni övezet határán. A jogi határzár megerősítése, a határ menti tranzitzónák felállítása is olyan intézkedés, amely Európa minden népének védelmét szolgálja.

(13.20)

A határ védelme nem lehetőség, hanem kötelesség, olyan feladat, amit az Alaptörvény írott és a hazafiság íratlan parancsa alapján minden magyar állampolgárnak el kell végeznie. Kölcsey Ferencet idézve: a haza mindenek előtt.

Van egy másik parancsunk is, aminek engedelmeskednünk kell: keresztény hitünk tanítása. A Kereszténydemokrata Néppárt mindvégig azt az álláspontot képviselte, hogy a hozzánk érkező idegeneknek megfelelő ellátást kell nyújtanunk, szállást, tisztálkodási lehetőséget, ételt, orvost és biztonságot nyújtunk nekik teljesen ingyenesen. Gyalázatosnak tartom, hogy voltak, akik ezzel összefüggésben a koncentrációs táborokat merték emlegetni. Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex vizsgálata megállapította, hogy a magyar rendőrök kulturáltan intézkednek, és felkészülten végzik a munkájukat. Erre a következtetésre jutottak a visegrádi országokból, valamint az Ausztriából érkező rendőri egységek is.

Tisztelt Ház! Mindannyian tudjuk, hogy az Unió vezetői és nyugati tagországai, valamint a migrációt nem megállítani, hanem megszervezni kívánó baloldal pontosan tudja, hogy amit a magyar kormány a magyar emberek támogatásával tesz, az az egyetlen megoldás ebben az ügyben. Ők azonban ezt a problémát nem megoldani, hanem felhasználni akarják, nem foglalkoznak azzal, hogy Európa nagyvárosaiban most már folyamatos a terrorfenyegetettség. Ők ebből profitálni akarnak a szó gazdasági és politikai értelmében is.

Az igazi menekülteket befogadjuk; az illegális gazdasági bevándorlókat megfelelő ellátásban részesítjük, és törvényes eljárásnak vetjük alá; a terroristákat pedig távol tartjuk a magyar emberek és minden európai otthonától. Ez a lényeg. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  6  Következő    Ülésnap adatai