Készült: 2019.12.16.09:04:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2017.05.02.), 51. felszólalás
Felszólaló Németh Szilárd István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:57


Felszólalások:  Előző  51  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az utóbbi hó­na­pok eseményeinek tükrében világos, hogy soha nem látott nyomásgyakorlás indul hazánk ellen, amiben a külföldről pénzelt migránspárti szervezetek is részt vesznek. Ezek a szervezetek Soros Györgytől rengeteg pénzt kapnak arra, hogy biztassák az illegális migránsokat, és ellenőrizetlenül milliószámra hordják be őket Európába. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy minden eszközt felhasználnak ahhoz, hogy hazánkat támadják.

Ezek a szervezetek nem pusztán Magyarország függetlenségét és nemzetbiztonságát veszélyeztetik azzal, hogy külföldi pénzekből próbálják befolyásolni a magyar bevándorláspolitikát, de az ilyen akciókkal nyíltan a magyar és az európai törvények kijátszására buzdítják a migránsokat és az embercsempészeket.

(14.30)

Mára már tudjuk, hogy Soros emberei egy jól működő migránsbizniszt működtetnek. Ennek egyik oldalán áll, és ott vannak azok a Soros-szervezetek, amelyek nemcsak segítik a tömeges bevándorlást, de a strasbourgi bíróság közreműködésével tízmilliárdokat keresnek is rajta. A másik oldalon, a strasbourgi bíróságon pedig szintén ott ülnek Soros emberei, akik gondoskodnak arról, hogy ezek a szervezetek jól járjanak és a perekben Magyarországot megbüntessék. Jól látjuk ezt a két bangladesi migráns esetében.

Az ítéletet jegyző bírók között is ott áll a Soros-hálózathoz tartozó Sajó András neve. Sajó András annak a Soros-féle Helsinki Bizottságnak is tagja, amely aztán saját magának megítél egyetlen perben 2,7 millió forintot. Ez egy elképesztően aljas, de jól kiépített rendszer, amely arról szól, hogy Soros stras­bourgi emberei eldöntik, hogy a Soros-szervezetek mennyi pénzt szakítsanak a migránsokat felhasználva a magyar adófizetők kárára. Szó sincs itt emberi jogokról, emberbaráti intézkedésekről vagy igazságszolgáltatásról, pláne nincs szó a magyar emberek jogairól és érdekeiről.

Tisztelt Államtitkár Úr! Nemrégiben Röszkén is tüntettek a Soros-szervezet emberei, szervezett szállítással, buszokkal, autókkal érkeztek a helyszínre. Nem titkolt céljuk, hogy ne legyenek határok, ne legyen védekezés, és Magyarország adja fel a külső határvédelmet, bontsuk le az európai és a magyar emberek biztonságát garantáló műszaki és jogi határzárakat.

Mindezekre tekintettel kérdezem államtitkár urat, felkészült-e a kormány, hogy az efféle provokációkkal szembeszálljon. Tartózkodik-e a határ menti térségekben megfelelő létszámú rendőri erő, akik minden helyzetben fenn tudják tartani az államhatár védelmét, az ország és Európa biztonságát? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  51  Következő    Ülésnap adatai