Készült: 2019.12.15.11:35:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2017.05.02.), 139-141. felszólalás
Felszólaló Z. Kárpát Dániel (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  139 - 141  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Elfogadom a válaszadó személyét.

ELNÖK: Elfogadja. Tisztelt Képviselő Úr! Öné a szó, parancsoljon!

Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bő másfél éves kormányzati kampányon vagyunk túl, ahol a plakátokon meg kívánta a kormányzat állítani Brüsszelt, ahol 3,3 millió ember véleményét kérte ki egy olyan népszavazáson, amit azért érvénytelenné nem tudott tenni (sic!) egy társadalmilag egyértelműen megítélt kérdésben, aztán lényegében 24 óra alatt ugyanez a kormány kapitulált, térdre ereszkedett Brüsszelben, több kérdésben is megalázkodott, és a történet vége az, hogy 14 és 18 éves kor közötti migránsok Magyarországra transzportálását, telepítését, eljárások itteni lefolytatását lényegében engedélyezi ez a kormányzat. Rogán Antal bejelentése, nyilatkozata teljesen egyértelmű volt ebben a kérdésben.

Önmagában felháborító az, hogy egy Magyarország szuverenitását, sorsát ilyen mélységben érintő kérdésnél Orbán Viktor miniszterelnök úr nem jön be, nem ad napirend előtti tájékoztatást, nem mer azok szemébe nézni, akik jogos kérdéseket vetnek fel. És hogy a kormányzati hazudozást megelőzzük, sokan azt mondják az önök bérkommentelői közül, egyébként ugyanazok a copy-paste kommentek jelentek meg sok helyütt, miszerint eddig is beengedték a 14-18 közötti migránsokat, tehát semmilyen változás nem történt, sőt még DNS-teszttel akar szigorítani a kormány.

Ezen aljas hazugság mentén, és jegyezzük meg, hogy a DNS-teszteket is a magyar adófizetők fogják finanszírozni, meg kell jegyezzük, pontosan a Jobbik tette lehetővé ‑ a jogi határzár kialakítását szavazatunkkal tettük lehetővé ‑ azt a szigorítást, amelynek értelmében 14 és 18 év közötti migránsok nem tudtak betelepítésre kerülni Magyarországra. Ezt a szigorítást, a saját egyik indítványát akarja most brüsszeli nyomásra a térdre ereszkedett Fidesz-KDNP eltörölni hagyni, és ez a térdre ereszkedett csapat ráadásul még óriásplakátokon hozsannázik.

El kell hogy mondjuk tehát, miniszter úr, válaszért kiált, hogyan engedhetnek be migránsokat Magyarországra azok, akik a retorikai térben másfél évig ugyanez ellen tiltakoztak. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  139 - 141  Következő    Ülésnap adatai