Készült: 2020.06.07.05:10:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 62. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:25


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Urak! Hadd mondjam el, hogy ez a kormány eddig is elkötelezett volt a családok támogatása iránt. Az adórendszert úgy alakítottuk ki, hogy 170 milliárd forint maradt a családoknál. Még egyszer mondom, hogy ebben az ügyben, tisztelt képviselő urak, hölgyek, mi vagyunk Európa oldalán és önök vannak Európával szemben. Még egyszer mondom, Franciaországban összeszámolják a családban élők számát, összeadják a jövedelmeket, és családi adózás van. És ez a francia baloldalnak teljesen normális. Németországban külön adótábla szerint adóznak gyerekszámtól függően az adózók, más adótábla van meghatározva azoknak, akiknek egy, kettő vagy három gyerekük van. És eszébe se jut egyetlen német baloldalinak sem, de még a kommunista utódpártnak sem ezt támogatásnak nevezni.

Egyszerűen érthetetlen állásponton vannak. Bár azt el kell mondanom, hogy a bizottságban ezt támogatták. Mesterházy és Gyurcsány össze is vitatkozott azon, hogy mi legyen az adókedvezménnyel. Gyurcsány eltörölné és behintené a helyét sóval, Mesterházy Attila pedig azt nyilatkozta, hogy ezt az adókedvezményt, ha véletlenül úgy hozná a sors, akkor sem törölnék el. Ehhez képest most azt halljuk, hogy a szocialista képviselők lelkesen kirohannak az adókedvezmény ellen. Úgyhogy én javasolnám, hogy esetleg a pártelnökükkel konzultáljanak ebben a kérdésben.

Az az igazság, hogy érthetetlen az, amit elmondanak. Az elmúlt időszakban folyamatosan azt mondták, hogy milyen nagy terheket rakunk a bankokra. Majd utána előállnak a parlamenti vitában azzal, hogy mindent továbbhárítanak a bankok az emberekre. Mind a kettőt lehet mondani, nem baj, hogy egyiknek sincs valóságalapja, de döntsék már el, hogy melyiket mondják! Mert lehet azt mondani, hogy mindent továbbhárítanak, meg lehet azt is mondani, hogy szerencsétlen bankok. De egyszerre a kettőt? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tisztelt képviselő úr, eddig folyamatosan azért bíráltak minket, hogy túl sok a közfoglalkoztatott, most meg feláll és azt mondja, hogy a választás előtt túl sok a közfoglalkoztatott (Az elnök ismét csenget.), és ez csak választási kampány. Legalább a saját gondolatvilágukban tegyenek rendet, képviselő úr!
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai