Készült: 2020.05.25.10:00:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 128. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Attól, hogy Gúr Nándor mániákusan ismételgeti ugyanazokat a butaságokat, attól még nem lesz igaz, legfeljebb ő hiszi el. Van egy alapvető különbség, képviselő úr, az önök és a mi adópolitikánk között. Önök valóban egyébként minden terhet az emberek vállára raktak. Mi ellenben bevezettük a bankadót, sikoltozak és tiltakoztak is ellene rendesen (Közbekiáltások az MSZP és a Jobbik soraiból: Amit áthárítottak!), megadóztattuk a multinacionális cégeket, bevezettük a távközlési adót, mivel mi önökkel szemben azt gondoltuk, hogy annak a károkozásnak a helyrehozatalából, amit önök okoztak az országnak, nemcsak az embereknek kell kivenni a részüket, hanem ki kell venni bizony a bankoknak, a multinacionális cégeknek és a telekommunikációs cégeknek is.

Önök ezekben az ügyekben egyetlenegyszer sem álltak a mi oldalunkra, azaz az emberek oldalára. Mindig a telekommunikációs cégeket, a bankokat és a multinacionális cégeket sajnálták.

Most feláll és elmondja, hogy minden terhet az emberek vállára rakunk. Számolja össze, képviselő úr, hogy hány száz milliárd forintot szedtünk be évente egyébként ezeken a csatornákon keresztül!

A következő állításuk az volt, hogy ez persze teljesen egyértelmű, azonnal továbbhárítják a cégek. Csak tudja, képviselő úr, itt is van egy alapvető különbség. Az önök idejében, mondjuk, a bankszektor Magyarországon Európában az egyik legnagyobb profitot tette zsebre, az egyik legnagyobb profitot vitte ki az országból.

(12.00)

Most azért, azt kell mondjam, képviselő úr, nem ez a helyzet. Ez a különbség önök és miközöttünk.

(Az elnöki széket Balczó Zoltán, az Országgyűlés
alelnöke foglalja el.)

Úgyhogy elég furcsa, amikor feláll és azt mondja, hogy mi az emberek vállára raktuk a terheket. Összekever minket önökkel. Nem, képviselő úr, önök voltak, akik kizárólag az emberekkel akarták elvitetni a kormányzásuk káros balhéját, mi pedig igyekeztünk ezt a felelősséget sokkal szélesebb körben szétteríteni.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai