Készült: 2020.05.30.02:41:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 148. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:32


Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Hogy 2002-ben milyen állapotban vették át az országot, volt itt egy gondolat róla. Egyetlenegyet hadd tegyek hozzá Lanczendorfer Erzsébethez: amikor átvették, akkor arról volt szó, hogy 2007-ben vagy 2008-ban be fogjuk tudni vezetni az eurót, még a gazdasági válság előtt. Tisztelt képviselőtársaim, ez messze nem sikerült. Ehelyett hihetetlen mennyiségű adósságot halmoztak fel.

Úgy látom egyébként, a szocialistáknak az a stratégiája, mivel megint egyedül Gúr Nándor fog a teremben maradni, hogy Gúr Nándor itt összevissza, agresszíven mond rengeteg valótlanságot, nem zavarja, hogy egy kicsi igazságmagva sincs annak, amit mond. Egy-két dologra reagálnék ebből.

Azt állítja, hogy Orbán Viktor azt mondta, hogy jó állapotban vettük át az országot. (Dr. Józsa István: Ezt én mondtam.) Eddig a szocialisták végig azzal támadtak minket, hogy nem igaz az az állításunk, hogy ha nem teszünk semmit, akkor 7-8 százalék lenne 2010-ben a költségvetési hiány. (Dr. Józsa István: Ezt nem mondtam.) És végig azzal támadtak, hogy ennek nincs semmi valóságalapja, mert az országot az ő állításuk szerint jó állapotban vettük át. Mi mindig azt mondtuk, hogy kell valamit tenni, mert óriási nagy baj lesz.

Tisztelt Képviselőtársaim! Hogy ebben a költségvetésben, amiről ma beszélünk, egyáltalán lehetőség van arra, hogy az adókedvezményt a családok esetén kiterjesszük, hogy a pedagógusok jövedelmét megemeljük, ez három év megfeszített munkájának az eredménye. Megterheltük egyébként a bankszektort, mert kellett terhelni a multinacionális nagyvállalatokat, és miután a gazdaság kezd helyreállni, most van lehetőség arra, hogy elkezdjünk szépen lassan építkezni.

Tisztelt Képviselőtársaim! Egyáltalán nem igaz, amit állítanak. Ha szétnéznek, mondjuk, Nyugat-Európában a baloldal háza táján, egy francia baloldalinak vagy egy német baloldalinak teljesen egyértelmű az, tisztelt képviselőtársaim, hogy azok, akik gyereket nevelnek, másképp adóznak, mint azok, akik nem nevelnek gyereket. Nem tekintik támogatásnak, hiszen az nem támogatás, ha valakitől kevesebb közterhet vonok el azért, mert ő gyereket nevel. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Önök ezt sajnos a mai napig nem hajlandók megérteni, bár néhány képviselőjük tesz ezzel ellentétes nyilatkozatot, de én nagyon szeretném, ha a szocialisták legalább ezt az egy kérdést elfogadnák, és ők is őszintén támogatnák azt a kezdeményezést, amit ez a költségvetés, illetve ez az adótörvény tartalmaz.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai