Készült: 2020.02.28.02:07:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

115. ülésnap (2007.11.28.), 6. felszólalás
Felszólaló Csampa Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Honvédelmi és rendészeti bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  6  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSAMPA ZSOLT, a honvédelmi és rendészeti bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A honvédelmi bizottságban 6 darab tartózkodás született e törvény tárgykörének esetében.

A hat darab tartózkodás azért történt - és ott elmondtuk a kormány képviselőjének is -, mert most már több esetben tapasztaltuk azt, hogy a kormány által benyújtott törvények hétfőn délelőtt kerülnek föl a parlamenti hálóra, és ebből fakadóan gyakorlatilag képviselőtársaim, illetve maga a frakció is hétfőn délelőtt tud dönteni abban a tárgykörben, hogy esetleg sürgősséggel tudja-e támogatni vagy nem tudja támogatni magát a törvénytervezetet.

Itt szeretném felkérni államtitkár asszonyt, hogy tolmácsolja a kormány részére, hogy amennyiben a jövőben időben szeretnének benyújtani törvényeket, és időbeni korlátokat nem szeretnének szabni a tekintetben, hogy a tárgyalás minél gyorsabban lezajlódjon, akkor jó lenne időben benyújtani, időben számot adni a törvényről, és gyakorlatilag ebből fakadóan az ellenzék is ki tudja alakítani az álláspontját a tekintetben, hogy a sürgősségi tárgyalást támogatja vagy nem.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  6  Következő    Ülésnap adatai