Készült: 2021.05.08.12:11:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

29. ülésnap (2002.10.30.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony; én mindenekelőtt meghajtom a fejemet az ön figyelmeztetése előtt. Ami pedig a képviselőtársakat illeti, pofát akkor Áder János házelnök úr mondott, én őt parafrazeáltam, senkit nem kívántam megbántani vele. Ha netán bárkit megbántottam, ezúton kérném elnézését.

Én nem emlékszem arra, hogy az elmúlt négy évben akár Kende Pétert, akár Tornóczky Anitát láttam volna a képernyőn. Hogy egy általuk tulajdonolt cégtől rendelt néhány műsort a Magyar Televízió, ez egy másik kérdés, de ezek a legkevésbé sem voltak politikai jellegű műsorok. Tehát azt gondolom, hogy a cégtulajdonos politikai beállítottságával vagy politikai hovatartozásával indokolni, hogy egy egyébként szórakoztató jellegű műsor, ráadásul az egyik esetben zenei műsor, tehát azt bizonyítani, hogy ez a műsor lám-lám mégiscsak a baloldalt szolgálta... Nem hiszem, nem tudok arról, hogy volnának baloldali meg jobboldali táncdalok.

A nézettség pedig, tisztelt képviselő asszony, az elmúlt hat hónapban igenis emelkedett: a hírműsorok a médiapiacon immáron ismét a legnézettebbek közé tartoznak; a délelőtti, tehát a hat órától, azt hiszem, tizenkettőig vagy kettőig terjedő műsorsávban pedig a Magyar Televízió újra piacvezető. Én azt gondolom, hogy ez nem kis teljesítmény hat hónap alatt. Ez bízvást úgy fogható föl, mint hogy a nézők visszaigazolták mindazt, ami az elmúlt néhány hónapban a Televízióban történt. Én azt gondolom, hogy bizony, ez jó irányban történt, föltéve persze, hogy azt kívánjuk, hogy nézzék azt a Magyar Televíziót, nemcsak azt, hogy elhagyja az adótornyot a sugárzás.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai