Készült: 2021.05.06.23:44:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

29. ülésnap (2002.10.30.), 136. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Számos tévedés volt Szabó Zoltán szavaiban, amit elmondott; nem kívánom mindegyiket tételesen cáfolni, csak néhányat.

Ön azt állította, hogy mi megszálltuk a Televíziót, és szócsőként használtuk. Feltehetően ön úgy gondolja, hogy a Kende Péter nevű... - nem mondom ki, tehát a Kende nevű - gyűlöletbeszéd-bajnok a mi kampányemberünk volt, és azért foglalkoztatta a Magyar Televízió; Tornóczky Anita, Medgyessy Péter lánya az a mi szócsövünk volt, ugye, a Televízióban, jól értettem? Nos, ha jól megnézzük a Televízió műsorait, azért azt kell mondani, hogy ott nagyon árnyaltan minden vélemény elhangozhatott - nem így most.

Szabó úr azt mondja, hogy jó úton vannak. Lehet, hogy jó úton vannak, de nem jó irányba haladnak. Ez nem az Európai Unió, ami felé önök haladnak, mert minden egyes ténykedésük, ami az elmúlt időszakban a Televízióban történt, azzal ellentétes. Ön nem kevesebbet állított az elmúlt beszédében, mintsem legyalázta a Magyar Televízió összes dolgozóját, gagyinak nevezte, legatyásodottnak nevezte az ott tevékenykedő embereket. Én azt gondolom, hogy ezt az ő nevükben is ki lehet kérni.

Azt mondta, hogy nézhetetlen a televízió. A nézettsége valóban nem egetverő; egyébként nem igazán felel meg a valóságnak az sem, hogy most nagyon emelkedett volna a nézettsége. Hogyha egy csokoládéról valaki folyton azt mondja, hogy ehetetlen, mindenre alkalmas, csak emberi fogyasztásra nem, akkor feltehetően kevesebben fogják vásárolni ezt a csokoládét. Önök mást sem tettek négy éven keresztül, mintsem a kereskedelmi médiumok malmára hajtva a vizet, folyamatosan minősítették a Televíziót, és azt mondták, hogy nézhetetlen. Azt gondolom, ez a magatartás hozzájárult ahhoz, hogy csökkent a nézőszám.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai