Készült: 2021.05.06.23:24:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

29. ülésnap (2002.10.30.), 120. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Újhelyi képviselőtársam feltehetőleg összekeveri az európai országjelentést és az EBESZ-jelentést.

Az európai országjelentés évről évre folyamatosan tudósított a magyar média helyzetéről, és mindig megállapította, hogy a sajtószabadság létezik; évről évre megállapította azt, hogy kifogásolja, hogy nem alkottuk meg az európai jogharmonizációs részét a törvénynek, amit önök háromszor akadályoztak meg, ezzel zsarolták az akkori magyar kormányt.

 

 

(15.00)

 

Most vannak olyan merészek, hogy bennünket vádolnak EU-ellenességgel, amikor önöknek semmi nem volt drága ezzel kapcsolatban.

Az EU-országjelentés minden évben megállapította, hogy ezt a fejezetet nem tudtuk lezárni, és azt is megállapította egészen precízen, hogy a médiakuratóriumok elnöksége hiányos, az ellenzéki pártok hibájából; az akkori ellenzéki pártok hibájából – írta az európai uniós országjelentés.

Ami meg az EBESZ-jelentést illeti, célszerű elolvasni a többi részét is, mert még nagyobb hiányosságokat észlelt a kereskedelmi televíziók tevékenységével kapcsolatban, mint a közszolgálatinál. Ott is talált hiányosságokat, de súlyosabban elmarasztalta a két országos kereskedelmi csatornát a választásokkal kapcsolatos félretájékoztatása miatt. Az a rövid időszak, amit itt töltöttek, erről győzte meg őket. Azt gondolom, hogy egy alaposabb tájékozódás nem ártana a külföldi megfigyelőknek, nem feltétlenül szabad demokrata és szocialista szakértők jelentéseit kellene automatikusan átvenniük.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai