Készült: 2020.07.08.07:27:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2013.05.23.), 50. felszólalás
Felszólaló Cseresnyés Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSERESNYÉS PÉTER (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én is Varga Zoltán egyik gondolatára szeretnék reagálni. Én nagyon szomorúnak tartom azt, hogy Hoppál Péter fölszólalásából azt a következtetést vonta le Varga képviselő úr, amit levont. Ugyanis nem a szolgáltatók, a multinacionális cégek ellen politizál a Fidesz-frakció vagy a kormány akkor, amikor rezsidíjcsökkentésről beszélünk és ezt a rezsidíjcsökkentést akarjuk végrehajtani, ezek szerint az önök egyetértésével, úgy, hogy közben mindig azt keresik, hogy hogyan lehet ez alól kibújni, hanem az emberek érdekében tesszük meg azokat a javaslatokat, vagy teszi meg a kormány azokat a javaslatokat, aminek a végeredménye egy rezsidíjcsökkentés lesz. Ne keverjék a szezont a fazonnal! Egyfolytában arról beszélnek, arról próbálják meggyőzni a közvéleményt és a parlamentet, hogy önök is a rezsidíjcsökkentés mellett vannak, közben pont az ellenkezőjét teszik, mind szóban a vita során, mind cselekedetben.

Akkor, amikor önök kormányon voltak nyolc éven keresztül, megtehettek volna mindent annak érdekében, hogy a gázár, a villanyár ne kétszeresére, háromszorosára emelkedjen. Miért nem akkor tették meg? Miért most okosak? Miért most mutatják azt, hogy micsoda szellemi kapacitás van önöknél, milyen szellemi tőke van - hogy idézzem Göndör Istvánt - az önök birtokában? Miért nem akkor bizonyították, hogy az a szellemi tőke ott van az önök birtokában? Háromszorosára emelték az államadósságot körülbelül az alatt a nyolc év alatt, úgy, hogy mellette jelentős állami vagyontól szabadult meg az állam bagóért. És most a mostani kormányon kérnek intézkedéseket számon? Varga képviselő úr bólogat rá. Elég nagy baj ez.

Ezért kellene tükörbe nézni, úgy, ahogy, ha jól emlékszem, Kőszegi képviselő úr mondta, nézzenek tükörbe minden reggel, amikor borotválkoznak, és saját magukon kérjenek számon cselekedeteket, intézkedéseket, és jobb lenne, ha az emberek érdekében és nem az emberek ellen politizálnának. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból. - Dr. Gyüre Csaba tapsol.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai