Készült: 2020.07.14.15:37:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

144. ülésnap (2011.11.30.), 760. felszólalás
Felszólaló Cseresnyés Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  760  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSERESNYÉS PÉTER (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Ha most azt a kérdést teszi föl valaki, aki bennünket néz a televízióban, hogy hogyan jutottunk idáig, hogy a parlamentben Esztergomról beszélünk, akkor azt hiszem, jó példáját látja annak, hogy hogyan jutottunk ide. Vannak, akik ezt a témát felerősítik, felplankolják, egy homokozót gyártanak maguknak, ebbe a homokozóban jó játékot találnak, és ezt csinálják.

A semmit rágjuk, uraim, kedves képviselőtársaim, azt hiszem, másfél órája vagy több mint másfél órája. Ugyanis ha igaz az, amit Lukács Zoltán képviselőtársunk elmondott, és ez esetleg még az ő frakciójának a véleménye is, hogy egyébként ezt a javaslatot jónak tartják és egyfajta megoldásnak tartják arra, hogy az esztergomi intézmények további működtetésével kapcsolatos problémákat meg lehet oldani, és ezzel félig-meddig az esztergomi problémát, az esztergomi emberek problémáját meg lehet oldani, akkor az a kérésem, hogy ne nyomjanak több gombot, ne szóljanak hozzá, ne próbáljanak hangulatot kelteni, ne szítsák az érzelmeket, hanem szavazzunk úgy, ahogy a lelkiismeretük és a legjobb tudásuk ezt biztosítani tudja, azzal, hogy lezárjuk a vitát, és jön a következő időszak, amíg szavazni lehet, és elmondhatják a véleményüket.

(9.30)

Abban az esetben azonban, ha az intézmények működtetését ezzel a lehetőséggel meg tudjuk oldani, akkor pedig megoldódik az esztergomiak intézményeik további működtetésével kapcsolatos problémája. Ha még 2-3 óráig ezen vitatkozunk, azzal tulajdonképpen a későbbiekben a gyors szavazás lehetőségét fogjuk saját magunktól elvenni.

Az a kérésem, hogy ha úgy gondolják, hogy tényleg elfogadható ez a javaslat, akkor - ahogy Lukács Zoltán mondta - fejezzük be a vitát, mondja el mindenki nagyon gyorsan a véleményét, és várjuk a szavazás lehetőségét a következő parlamenti napok valamelyikén.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  760  Következő    Ülésnap adatai