Készült: 2020.09.30.05:08:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

200. ülésnap (2001.04.17.), 256. felszólalás
Felszólaló Dr. Braun Márton (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt év elején Körömi Attila képviselőtársam napirend előtti felszólalásában bemutatta, hogy a közúthálózat elégtelen volta milyen hatással van a dél-dunántúli régióra. Sajnos, ez a régió közúton nagyon nehezen közelíthető meg. Többek között az említett infrastrukturális fejletlenségre, és nem a szakképzett munkaerő hiányára vezethető vissza az, hogy ebben a régióban a legkisebb a külföldi befektetések aránya. Emiatt állhat elő az a helyzet, hogy a dél-dunántúli régió mögött csak az észak-magyarországi és észak-alföldi régiót találhatjuk meg az egyes régiók fejlettségét bemutató adatsorokban.

A 6-os főút állapota a külföldi befektetőkön túl a külföldi turistákat is visszatartja attól, hogy vállalják az ideutazás kockázatát. Sajnos, a közelmúlt történései miatt elmondhatjuk, hogy a régióba utazó külföldi és magyar autósok is kockázatot vállalnak a 6-os főúton történő utazással, hiszen az ezen az úton bekövetkezett több halálesetet okozó közúti baleset bebizonyította, hogy az út közlekedésbiztonsági szempontból sem felel meg a kívánalmaknak. Nekünk azonban, a régió lakosainak ezen az úton és ezeken az utakon kell közlekednünk.

Tisztelt Államtitkár Úr! Az, hogy a Duna mentén nincsen megfelelő út, nem pusztán gazdasági és foglalkoztatáspolitikai probléma. Tudjuk, hogy a kormány a korábbi tízéves, majd ezt öt évre lerövidítő autópálya-építési programjában szerepel a 6-os út gyorsforgalmi úttá történő átalakítása. Kérdezem a tisztelt államtitkár urat, hogyan állnak az előkészítési munkák, és a tárca körülbelül mikorra teszi a beruházás megkezdését.

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 
Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai