Készült: 2020.04.02.02:19:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

97. ülésnap (1999.11.08.), 1. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Az ülésnap megnyitása
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  1  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm az Országgyűlés tagjait és mindazokat, akik figyelemmel kísérik a munkánkat. Az Országgyűlés őszi ülésszakának 16. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Vidoven Árpád és Mádai Péter jegyzők lesznek a segítségemre.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésében kérte az Országgyűlés állásfoglalását Csurka István országgyűlési képviselő úr mentelmi jogának felfüggesztése tárgyában, rágalmazás vétsége elkövetésének gyanúja miatt. A legfőbb ügyész pedig Atyánszky György országgyűlési képviselő úr mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, csődbűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt. A megkereséseket kiadtam a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságnak.

Szabó Lukács és Cseh Sándor független képviselők november 3-án arról tájékoztattak, hogy Magyar Egységpárt képviselőcsoportja néven frakciót kívánnak alakítani. A képviselőcsoport alakításának házszabályszerűségével kapcsolatban azonban kételyek merültek fel, amelyről a házbizottság ülésén tájékoztattam a frakcióvezetőket. Ezért felkértem az ügyrendi bizottságot, hogy foglaljon állást arról, hogy az újonnan megalakult képviselőcsoport a Házszabály értelmében frakciónak tekinthető-e, vagy sem. Az ügyrendi bizottság állásfoglalásáig Szabó Lukács és Cseh Sándor képviselőket továbbra is független képviselőnek tekintem, és addig a frakciót megillető jogosítványokat természetesen nem tudják gyakorolni.

Tisztelt Országgyűlés! A mai napon napirend előtti felszólalásra jelentkezett Szájer József frakcióvezető úr, Fidesz-Magyar Polgári Párt.
Felszólalások:  Előző  1  Következő    Ülésnap adatai