Készült: 2020.06.04.20:23:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

292. ülésnap (2013.06.21.), 4. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:08


Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HARRACH PÉTER (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Akkor, amikor mi is részvétünket fejezzük ki az elhunyt volt magyar miniszterelnök családjának, folytatva azokat a problémákat, amikkel ma találkozunk, meg kell említenünk néhány európai kérdést.

Elsősorban az utóbbi napok eseményeivel kapcsolatban nyugodtan kijelenthetjük, hogy Reding asszony nem szereti a magyarokat. Ennek több tanúbizonyságát is adta, többek között, amikor a magyar igazságszolgáltatás elfogulatlanságát vonta kétségbe vagy a magyarországi demokrácia hiányosságairól beszélt.

(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés
alelnöke foglalja el.)

Miért tette ezt? Erre ad választ a Magyar Nemzet leleplező cikke, amely egy titkos rendezvényről, a Bilderberg-konferencián elhangzottakról szól. Ez természetesen nem bizonyítható, de nem jelenti azt, hogy nem történt meg.

Maga a biztos asszony is megszólalt negyvennyolc óra után. Ez persze az embernek eszébe juttat egy eseményt, méghozzá Hruscsov elvtársnak azt a megjegyzését, hogy mától kezdve minden másképpen volt. Nem szeretnék ítéletet mondani és bizonyítani ennek a bizonyíthatóságáról, viszont nagyon jól beleillik az eddig elhangzottakba.

Miről szól ez a cikk? Arról, hogy a biztos asszony a '14-es választások eredményeinek hitelességét kívánja kétségbe vonni; arról szól, hogy vannak magyar partnerei, akik ebben segítségére lesznek, és ezek a magyar partnerek részben civil szervezetek képviselői, akik koholt vádakkal fognak (Zaj. - Az elnök csenget.) előállni, részben pedig Bajnai Gordon, aki arról fog szólni, hogy Magyarországon bizony a félelem légköre uralkodik, és ez a szavazófülkékben is megjelenik. Aki hallgatja Bajnai Gordon vagy szegény Gyurcsány Ferenc beszédeit (Szórványos derültség. - Moraj az MSZP soraiban.), az azt is hallhatja, hogy ez megvalósult, mindketten a magyarországi félelem légköréről szólnak, egyik kissé visszafogottabban, a másik önmagát is meghazudtoló hevességgel. (A Jobbik-frakció képviselői folyamatosan megérkeznek az ülésterembe.)

Vajon beleillik ez mindabba, ami elhangzott a Magyar Nemzet cikke szerint ezen a bizonyos konferencián? Igen, egyértelmű, hiszen az ott elhangzottak megvalósulásáról szól.

Ha ez valóban így történt, akkor ez támadás Európa ellen, Magyarország ellen és a demokrácia ellen. Európa ellen, hiszen mindannyian azt az Európát szeretjük és azt az Európát szeretnénk látni, amit Schuman és társai alapítottak, és amely a kereszténydemokrata elvek alapján épült fel, tehát tiszteletben tartva a másik személyi méltóságát, a demokrácia, a szabadság, a szolidaritás, szubszidiaritás értékeit, s nem pedig egy olyan Európát, amelynek képviselői megcsúfolják ezeket az értékeket. Támadás Magyarország ellen is, hiszen egy szuverén ország választási eredményeinek értelmezése során annak hitelességét vonja kétségbe, méghozzá olyan eszközökkel, amelyek megbocsáthatatlanok. De támadás a demokrácia ellen is, hiszen nem az emberek véleményét fogadja el, hanem ezt felülbírálva valami egészen mást. Éppen ezért, függetlenül attól, hogy bizonyítható-e ez az állítás, ami megjelent a Magyar Nemzetben, annak igazságtartalma és a környezetbe való illesztése egyértelművé teszi, hogy Magyarország ellen megjelennek rosszindulatú kezdeményezések. Ez ellen tiltakozunk - mi egy másik Európában gondolkodunk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai