Készült: 2020.09.28.05:37:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

210. ülésnap (2001.05.29.), 363. felszólalás
Felszólaló Dr. Répássy Róbert (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  363  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Különös érzés fogja el a magyar polgárokat akkor, amikor a Tocsik-ügybe belebukott MSZP-SZDSZ-koalíció kisebbik pártja korrupcióellenes harcot hirdet. (Közbeszólások az SZDSZ soraiból.) Az SZDSZ akkori elnöke lemondott emiatt, és talán ez az oka annak, hogy én is frakciómmal együtt úgy értékelem, hogy a javaslat kissé megkésett.

A korrupció elleni küzdelemnek az az aranyszabálya, hogy aki valóban küzdeni akar a korrupció ellen, az magán kezdje először a tisztítást. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbekiáltások az MSZP és az SZDSZ soraiból: Úgy van! Lássuk!) Éppen ezért az SZDSZ-nek azt javaslom, hogy kezdje a budapesti városházán az önkormányzati szintű korrupció elleni harcot. (Taps a kormánypártok soraiban. - Felzúdulás az SZDSZ soraiban.) Az SZDSZ akkori belügyminiszteréről egyébként Horn Gyula, volt kormányfő állított ki elégtelen bizonyítványt, amikor az ő munkáját, a rendőrség és a közbiztonság munkáját minősítette. (Általános zaj, folyamatos közbekiáltások.)

Az Országgyűlés elé került javaslatnak csak... Elnök úr, egy kis csöndet szeretnék. (Közbekiáltások az MSZP soraiból: Mondjad csak! Kampányolsz!) Jó, akkor majd elmondom zajban is. Az SZDSZ számára csak a törvényjavaslat címe volt fontos, ez látszik, mert a tartalma nem volt fontos az SZDSZ számára. Olyan javaslatok is vannak ebben a törvényben, amely például a választási kvalifikációhoz szükséges ajánlások számát csökkenteni akarja. Erre nagy szüksége lehet az SZDSZ-nek, de a korrupcióellenes harchoz semmi köze sincsen. (Taps a kormánypártok soraiban.) Talán ezért nem támogatja a Fidesz-Magyar Polgári Párt ezt a szakmailag gyenge és az önök részéről mint volt kormánypártok részéről teljesen megkésett javaslatot.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban. - Vancsik Zoltán: Spóroltál a kampányban.)

 
Felszólalások:  Előző  363  Következő    Ülésnap adatai