Készült: 2020.01.18.10:42:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

61. ülésnap (2019.03.19.), 116. felszólalás
Felszólaló Kovács Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:42


Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy sokat beszéltünk már, és hadd közelítsem meg abból az aspektusból a mai napot, ahol nagyon művelt barátom, volt kulturális államtitkár azt a fajta társadalmi felelősséget, előtte Boldog István barátom pedig azt a fajta magyarságtudatot erősítette, ami valóban az alapjoggal értelmezve: minden állampolgár állampolgár, de valami nemzeti identitással átszőtt spirituális, lelki dolog van ebben az oldalban.Azt gondolom, hogy ez inspirál bennünket arra, hogy azt a fajta kifejezést, hogy családvédelmi akcióterv, be merjük hozni, merjünk róla vitatkozni, és elindítsuk azon az úton, amit minden elődünk, minden olyan kormány megtett minden társadalmi krízis után, amit akár az 1920-as években az első világháború után, akár a második világháború után még azok a kommunisták is megpróbálták a demográfiai helyzetet különböző szociálpolitikai intézkedésekkel kezelni. Ezt próbáljuk mi is kicsit kompletten, és ennek egy része és szelete, ahogy Tapolczai Gergő képviselőtársam is mondta, egy szelete a mostani törvény, hiszen beszélnünk kell a „Biztos kezdet gyerekházról”, a 0-3 éves hátrányos helyzetű gyerekeknek a felzárkóztatásáról. Beszéltünk már a 3 éves kötelező óvodáztatásról, beszéltünk az iskolásoknak juttatott egyéb támogatásról.

Tehát summa summarum: az a fajta családpolitikai komplex látásmód, ami a Fidesz-KDNP-kormányt jellemzi, nem jellemezte az ellenzéket kormányzási felelősség körében, hiszen ezeket az intézkedéseket, bármennyire akarja Gréczy képviselőtársam eltagadni, az emberek érezték akkor, hogy hogyan érzik, hogyan élnek, és most is érezték: ’10-ben, ’18-ban, ’14-ben. És higgye el nekem, hogy azok az érzések, amelyek a szavazatokban meg fognak jelenni, érezni fogják az emberek éppen azon a tüntetésen, amit önök szerveznek vagy azon a lelkületen, amit ’48-as megemlékezésként most március 15e keretében az emberek akarnak és velünk akarnak jönni, mert azt gondolom, hogy annak a kereszténydemokráciának, annak a spirituális jövőnek van jövőképe és van értelme, amit mi elkezdünk kormányzati felelősséggel. (Sic!)

Ander Balázs képviselőtársamnak hadd üzenjek annyiban, hogy ha a tízmilliós vágyálom kategóriáról beszélünk, akkor bizony volt itt egy olyan szociológiai felmérés és van is az Európai Unió birtokában, hogy ha nem csinálunk semmit, akkor száz év múlva Magyarország körülbelül a hárommillió magyar ember országa.

És ha ehhez hozzátesszük Bauer Tamásnak a kamerába mondott mondatait, hogy igen, migránsokkal kell feltölteni azt a hiányt, amit mi, a magyar emberek magyar gyerekeivel szeretnénk a családpolitikai rendszerbe beilleszteni, akkor óriási kontrasztot kapunk, hogy hogyan akarjuk mégiscsak közelíteni a tízmilliót. Lehet, hogy nem fogjuk elérni, de ha nem teszünk semmit, akkor lehet, hogy hárommilliós ország leszünk száz év múlva, ami Gréczynek teljesen mindegy, mert ön magyarellenes, ki merem jelenteni!

(16.20)

Az a DK, amelyik az Európai Unióban gondolkodik, az az a fajta lelkület, a magyar lelkület iránti ellenesség, amelyik a bevándorláspártiakat tudja, csak és kizárólag arra fordítana szociálpolitikai kiadást (Gréczy Zsolt: Tehát te nem az Európai Unióban gondolkodsz! Beismerted!) a magyar családok helyett, kedves uram, bármennyire meg akarja ezt ön fordítani! (Gréczy Zsolt: Ezt mondtad!)

Úgyhogy még Ander Balázsnak azért hadd mondjam el (Gréczy Zsolt: Nem az Európai Unióban gondolkodsz. Megértettük.) a roma és nem roma kisebbségről, hogy annak idején Mária Terézia amikor a cigánytörvénnyel a cigányok egymással kötendő házasságát megtiltotta (Gréczy Zsolt: Ki akartok lépni az Európai Unióból. Köszönjük.), a gyorsított asszimilációt kezelte, akkor köteles volt cigány magyarral házasodni. Úgy hívták őket a házassági anyakönyvi bejegyzésben, hogy újmagyarok.

Tisztelettel jelentem, hogy én is egy ilyen családból származom, az 1800-as évek elején nekem is az egyik ősöm újmagyar volt, és büszkén vállalom, hogy vannak cigány őseim. Nem kell kettévágni, hozzá kell járulni ahhoz a társadalmi integrációhoz, ami ezt a Magyarországot képes felemelni, és az a roma kisebbség igenis puffer abban a társadalomban, ahol vagyunk. És inkább velük, keresztény gyökerű, magyarul beszélő kisebbségekkel foglalkozzunk, és őket támogassuk, nem pedig a migránsokra költeni azokat a szociálpolitikai juttatásokat. Elnézést, ha kicsit agresszívre sikerült, de érzéseimből beszéltem. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai