Készült: 2021.09.18.18:32:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

13. ülésnap, 35. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:11

Felszólalások:  <<  35  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Több jelentkezőt nem látok, ezért a záróvitát lezárom. Megkérdezem Balsai István képviselő urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Balsai István: Nem, köszönöm szépen.) Nem kíván, köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem önöket, hogy elfogadják-e az alkotmányügyi bizottság javaslatait az ajánlás 1-4. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 341 igen szavazattal, 14 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy a kormány álláspontját ki kívánja ismertetni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/25. sorszámú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 253 igen szavazattal, 61 nem ellenében, 45 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

(16.00)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről szóló országgyűlési határozati javaslat zárószavazása. Lázár János, Kovács Zoltán, Kósa Lajos, Balog Zoltán, Ékes Ilona és Gulyás Gergely fideszes képviselők önálló indítványát H/34. sorszámon, az egységes javaslatot pedig H/34/5. sorszámon kapták kézhez a képviselők.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik. Megkérdezem, hogy a kormány álláspontját ki kívánja ismertetni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/34. sorszámú országgyűlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 316 igen szavazattal, 44 nem ellenében, tartózkodás nélkül az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta. (Taps a kormánypártok, a Jobbik és az LMP soraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a közúti járművezetői képzésben való részvétel alapfokú iskolai végzettséghez kötéséről szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Kósa Lajos, Pósán László és Pokorni Zoltán fideszes képviselők önálló indítványát H/26. sorszámon, a bizottságok együttes ajánlását pedig H/26/3. sorszámon kapták kézhez. Az előterjesztői zárszó a részletes vita lezárását követően már elhangzott. Most a határozathozatalok következnek.

Az ajánlás egyetlen pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, az előterjesztő nem támogatja, de az MSZP kérte a szavazást.

Az ajánlás 1. pontjában Göndör István és Sós Tamás a határozati javaslat 1. pontját határidőre történő utalással egészíti ki. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 44 igen szavazattal, 304 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel a benyújtott módosító javaslatot az Országgyűlés nem fogadta el, a Házszabály 106. § (8) bekezdése alapján most a zárószavazásra is sor kerülhet.

A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy a kormány álláspontját ki kívánja ismertetni. (Jelzésre:) Megadom a szót Fónagy János államtitkár úrnak.

Felszólalások:  <<  35  >>    Ülésnap adatai