Készült: 2020.03.29.21:26:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2010.02.22.), 83. felszólalás
Felszólaló Dr. Buzás Péter (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  83  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BUZÁS PÉTER (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár Urak! Kedves Képviselőtársaim! Hölgyeim és Uraim! Az az igazság, hogy én ezt az azonnali kérdést megpróbálom egy kicsit másabb hangszerelésben elmondani, mint ahogy ez eddig elhangzott. Igen, arról van szó, hogy én is tudatában vagyok annak, hogy ez a költségvetés nem a bőség, nem a Kánaán költségvetése, ezt mi, önkormányzatok érezzük. Igen, mi, önkormányzati vezetők ilyenkor kapaszkodunk abba, hogy mi az, amiért érdemes csinálni azt, amit teszünk, és mi a fejlesztésekbe kapaszkodunk. Hál' istennek ennek a költségvetésnek, ennek a szemléletnek köszönhetően jönnek az uniós források az országba, jön az a bizonyos 8000 milliárd egyik megközelítésben, amiről a ciklus eleje óta beszélünk, és hál' istennek erre a különböző pályázatokkal mi, vidéki önkormányzatok is rá tudunk pályázni.

Mi Makó térségében ennek most azt a részét éljük meg, amikor a korábbi időszakhoz képest négyszer-ötször annyi fejlesztési forrás jön hozzánk, mint eddig érkezett. Ez a négyszeres-ötszörös fejlesztési forrás nemcsak Makó városába, hanem a térség településeire is érkezik. De ahhoz, hogy ezt a forrást, pláne a kisebb települések igénybe vegyék, ahhoz nagyon fontos az a jogintézmény, amit EU Önerő Alapnak hívnak, amivel a kisebb településeket segíti abban a kormányzat, hogy az önerőt le tudják tenni, és ők is tudjanak fejleszteni. Ennek köszönhető az, hogy a makói kistérségben soha ennyi településközpont, soha ennyi templom nem újult meg, mint ebben a ciklusban, és ennek köszönhető az, hogy az az óriási fejlesztési forrás, ami minket eltalál, az autópályának, fürdőfejlesztésnek, sok másnak köszönhetően, ez nemcsak a térségközponté, hanem a kisebb településeké is.

Tisztelt Államtitkár Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy folytatja-e a kormány ezt a gyakorlatot annak érdekében, hogy a későbbiekben is tudjunk örülni ezeknek a fejlesztéseknek. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  83  Következő    Ülésnap adatai