Készült: 2020.06.01.04:40:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 168. felszólalás
Felszólaló Molnár Albert (MSZP)
Beosztás pénzügyminisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR ALBERT pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Abban a reményben ültünk ma itt le, hogy ellenzéki képviselőtársaink el fogják mondani, milyen javaslatokkal járulnak hozzá az ország 2006-os költségvetéséhez. Sajnos egyetlenegy megfontolandó ötletet, javaslatot sem hallottunk. Az egyik oldalról sajnálkoztak az államháztartás hiánya felett, a másik oldalon viszont folyamatosan egyre nagyobb költésre próbálták ösztönözni a kormányzatot. Nos, a kettő együtt nem megy, mint kiderült.

Mi Magyarországért mindig és mindenhol, minden nemzetközi fórumon ki fogunk állni, akkor is, ha ez önöknek tetszik, akkor is, ha nem tetszik. A magyar érdekekért ki fogunk állni a jövőben is. Kérem, ehhez szokjanak hozzá!

Tudom, hogy nehéz dolguk volt ellenzéki képviselőtársaimnak, hiszen egy jó költségvetést tettünk le az asztalra, és egy jó költségvetéssel szemben nagyon nehéz megfogalmazni tényekkel alátámasztható ellenvetéseket. Voltak persze ellenvetések a vita során, de azok nem voltak tényekkel alátámasztva.

Tállai úr azért mondott néhány olyan dolgot, amikre reagálni kell. Tállai úr, 59,5 százalék volt az adóterhelés, amikor ön volt az államtitkár, míg 2005-ben 38 százalékos az adóterhelés. Kérem, ne vezessen félre senkit!

Magyarország 1995 óta jelentőset lépett előre a többi visegrádi országhoz képest. Önök ma itt játszottak, kártyavárat építettek, mi pedig az országot fogjuk építeni.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban. - Domokos László: Összekeverted a körtét az almával! - Dr. Géczi József Alajos: Mind a kettő jó!)
Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai