Készült: 2019.11.14.20:31:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

47. ülésnap (2018.12.03.), 98. felszólalás
Felszólaló Cseresnyés Péter (Fidesz)
Beosztás Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSERESNYÉS PÉTER innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány az ország erősödése és a vidék helyzetbe hozása érdekében kiemelten kezeli a közlekedési infrastruktúra bővítését, korszerűsítését, jelentős forrásokat fordít a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére. Célunk, hogy 2030-ra az ország bármely pontjáról harminc percen belül elérhető legyen egy négysávos útszakasz. Az M9-es autópálya megépítése is koncepcionális eleme a gyorsforgalmi hálózat bővítésének, az ehhez kapcsolódó Dél-Alföldet érintő feladatok jelenleg még nem szerepelnek a vonatkozó kormányzathatározatokban. Természetesen, ha a kormány az M9-es autópálya e szakaszainak megvalósításáról dönt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket.

Képviselő Úr! Az emberek mindennapi tapasztalataival megy szembe akkor, amikor Bács-Kiskun megyét az ország elhanyagolt térségeként igyekszik beállítani. A térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjének is köszönhetően nagyon sokat tettek annak érdekében, hogy a közösen elért eredmények, a gazdasági, foglalkoztatáspolitikai sikerek a megyében élőket is éppúgy érintik, mint az ország más térségeinek lakóit. Bács-Kiskun kiemelkedő sikere a Mercedes-gyár letelepítése például, bővítése, a beruházás és a kapcsolódó beszállítói lánc által megteremtett munkahelyek sokasága.

Ha pedig a közlekedésfejlesztést tekintjük: mintegy 50 milliárd forintból idén készült el a megyét délen átszelő, Szegedet az M6-os autópályával összekötő 55. számú főút 90 kilométer hosszú szakaszának teljes felújítása, emellett folyamatban van a Baja és Hercegszántó közötti út tervezése, 2021-ig pedig elkészülnek a mohácsi Duna-híd tervei is. Az útjára induló „Magyar falvak” program pedig az alsóbbrendű utak felújításával fogja javítani a községek közlekedési lehetőségeit, így a Bács-Kiskunban megtalálható, községeket átszelő vagy éppen a környékükön menő több számjegyű utak felújítását is. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai