Készült: 2020.10.21.15:19:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

52. ülésnap (2007.02.27.), 247. felszólalás
Felszólaló Pettkó András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  247  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Röviden szeretnék még egy gondolatot elmondani Bárándy Gergely képviselőtársamnak. Azt gondolom, minden országgyűlési képviselő feladata, ha már a kormány egy rossz törvénymódosítást nyújtott be, hogy elmondjuk azt az álláspontunkat, amit annak idején például a kábítószer-szabályozás kapcsán elmondtunk, hogy nem jó, amit önök benyújtottak. A kiskorúak védelmében például az iskolai tényállás tekintetében az Alkotmánybíróság megszüntette a kormány által benyújtott Btk.-módosításnak azt a bizonyos egy vagy két szakaszát.

Azt mondtuk és azt mondjuk, hogy ha már önök ezt benyújtották, akkor találjuk meg a lehető legjobb megoldást. Nem tudom, hogy hány módosító indítvány fog beérkezni, de természetesen a legjobb megoldás az lett volna, ha önök ezt nem nyújtják be, mert azt gondolom, hogy arra a bizonyos virtuális biztonsági övre a kisgyermekek tekintetében szükség van. A mostani szabályozás ezt megfelelőképpen szabályozza. Azt is tudom a Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként, hiszen felmentem azokra az internetes oldalakra, például a www.jogiforum.hu oldalra, és több órán keresztül megnéztem azokat a jogeseteket, amelyeket a bíróság tárgyal e tényállás tekintetében jelen pillanatban.

Ezért azt tudom mondani képviselő úrnak, hogy igen, vannak esetek. Ezért meg kell találni a lehető legjobb megoldást. Persze, a lehető legjobb megoldás az lett volna, ha a kormány ezt a rossz megoldási módozatot nem terjeszti be a tisztelt Ház falai közé.
Felszólalások:  Előző  247  Következő    Ülésnap adatai