Készült: 2020.09.26.16:23:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

178. ülésnap (2000.12.04.), 245. felszólalás
Felszólaló Dr. Mánya Kristóf (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  245  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MÁNYA KRISTÓF (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mintha Vojnik Mária képviselő asszony jó két órával ezelőtt nem lett volna a teremben, úgy mondja, hogy nem akarjuk, hogy az ország nyilvánossága, legalábbis a televízió nyilvánossága előtt zajlódjék a költségvetés egészségügyre vonatkozó vitája. (Közbeszólások: Így van! - Zaj.) Nem így van, képviselő asszony. Logikus választ kapott arra, holnap ugyanúgy elmondhatja a televízió előtt, a napirendünk ezt meg fogja engedni. Ez az egyik. Nem akarjuk eldugni, mert nincs mit dugjunk rajta. Ez az első.

A másik az, hogy ciklotront említette a képviselő asszony, erről holnap délelőtt ugyancsak lesz bőségesen időnk vitatkozni. (Zaj.) Nem arról szól ez a történet, kedves képviselő asszony, hogy Debrecenből akarná átvenni a kormánypárt a PET-centrumot, hanem éppen azt akarja, hogy EU-normatívák szerint ne csak egy, hanem legalább kettő, ha nem három PET-centrum épüljön ebben az országban két éven belül. S azt is nagyon jól kell tudnia a képviselő asszonynak, hogy az alapműszerpark is fejlesztésre szorul, éppen azért, mert az onkológiai betegségek első haláloknak számítanak hovatovább.

Végül a harmadik "nem": nem mondhatunk le arról sem, hogy a tárca költségvetésén belül igenis forrást tudunk találni olyan, ha úgy tetszik, presztízs- és az elmúlt hat évben észre nem vett forrásokra, amelyek presztízsberuházást szolgálnak. Igen, igen, meg fogjuk találni ezeket a forrásokat, nem adjuk fel ezt a reményt.

Végül a Magyar Televízió adósságelengedésével kapcsolatban: nem ez az a forrás, a közszolgálati televízió (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amelynek a működését esetleg lehetetlenné téve a tb-járulékot vagy az adójövedelmeket csökkenteni akarjuk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  245  Következő    Ülésnap adatai