Készült: 2021.09.20.14:19:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2011.10.27.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Józsa István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy az egyébként jó szándékú Puskás Tivadar képviselőtársamat nem tájékoztatták, hogy az önök személyi jövedelemadóval kapcsolatos manipulációi azt eredményezik, hogy 202 ezer forint alatt mindenkinek kevesebb lesz a borítékban.

A szakértőink készítettek egy táblázatot, a legkirívóbb a 100 ezer-140 ezer forint közötti szakaszban. Akinek bruttó 110 ezer forint például a keresete, annak a borítékban az önök adójóváírás-megszüntetésének az eredményeként 8500 forinttal kevesebb lesz. Tehát azoktól vesznek el pénzt, akiknél minden egyes ezer forint számít a megélhetésnél, és azokat részesítik összességében 500 milliárd forint adókedvezményben - a 300 ezer forint felett keresőket -, akik erre nincsenek rászorulva.

Tehát az a hazafias, öntudatos gondolkodás, amit főorvos úr az előbb elmondott, hogy a közteherviseléshez mindenki járuljon hozzá képességei szerint, azt, úgy gondoljuk, hogy az az adórendszer képviseli, amit önök eltöröltek, és amire mi most javaslatot tettünk: a progresszív adórendszer. Szíve szerint valószínűleg mint öntudatos állampolgár, ön is ennek a híve, és nem annak a demagógiának, ami a kormányoldal részéről elhangzik, és azokat preferálja, akik ezt egyrészt nem kérték, mert én senkit nem hallottam a jól keresők közül, aki azt kérte volna, hogy neki adócsökkentésben legyen része.

Önök szavazatokat akarnak vásárolni. Ezt nem kérte ez a réteg, mert olyan öntudattal gondolkodik, mint ön. Azok, akikre viszont átterhelték, hiába tiltakoznak, mert egyszerűen figyelmen kívül hagyják a véleményt, pedig ezeknek a szavát is meg kellene hallani, őket képviseljük mi. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai