Készült: 2020.08.15.10:54:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

97. ülésnap, 62. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:20

Felszólalások:  <<  62  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Ön társadalmi igényről és politikai igényről beszél. Nézzük a politikai igényt! 17 év óta van a politikának igénye arra, hogy legyen új alkotmánya, hiszen minden ciklusban - kivéve ezt a ciklust - törekvés volt arra, hogy legyen egy új alkotmány, amit széles társadalmi vitára lehet bocsátani, ezért vagy intézményesen, vagy kevésbé intézményesen, de folyamatosan ezen dolgozott az Országgyűlés.

Társadalmi igényekről én nem tudok, de ezek szerint önnek van felmérése, akkor azt kérem, hogy legyen szíves, hozza nyilvánosságra azt a társadalmi igényt, hogy Magyarországon hány ember elégedett azzal, hogy a magyar alkotmánynak 1949. évi XX. törvény a címe, hogy a magyar alkotmány a legsötétebb Rákosi-korszakot idézi. Úgy gondolom, hogy a magyar társadalomban komoly igény van arra, hogy egy rendszerváltozás utáni időszakban ezt változtassuk meg. (Közbeszólások.)

Miniszter úr, azért nem fogadom el a válaszát, mert sem a politikai, sem a társadalmi igényre vonatkozóan engem nem győzött meg, és egy komoly szakértői anyagot, amit az önök tárcája közpénzen elkészíttetett, úgy gondolom, meg kellene tudni ismerni legalább a parlamenti képviselőknek.

Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

Felszólalások:  <<  62  >>    Ülésnap adatai