Készült: 2020.03.31.05:05:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2012.10.03.), 120. felszólalás
Felszólaló Demeter Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Emberi jogi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:29


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER ZOLTÁN, az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság megtárgyalta a T/7757. számon benyújtott, az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslatot, és 12 igen, 3 nem és nulla tartózkodás arányában általános vitára alkalmasnak találta.

Elöljáróban annyit szeretnék megemlíteni, hogy az ellenzéki pártok közül a Jobbik, ha nem is mindennel egyetértve, de a bizottsági ülésen támogatta a törvényjavaslatot, ellenben az MSZP és az LMP azonnal a törvényjavaslat visszavonását kérte, amit, mivel ellenzéki képviselők, még el is fogadhatunk tőlük, de a felsorolt indokok némelyike érthetetlen volt számomra, sőt olykor-olykor az az érzésem támadt, hogy talán nem is a Magyar Országgyűlés bizottsági ülésén veszek részt, hanem az MSZP-s felszólaláskor egy bírósági tárgyaláson vagyok, ahol védőbeszéd hangzik el a kommunista diktatúra azon személyei mellett, akik ártottak a magyar nemzetnek, és természetesen emberek százait vagy megölték, vagy pedig megalázták. De szintén ugyanez volt az érzésem, hogy nem a Magyar Országgyűlés bizottsági ülésén veszek részt, amikor az LMP-s hozzászólás elhangzott, ugyanis nem tudtam eldönteni, hogy támogatják-e ezt a törvényjavaslatot vagy nem; sokszor elhangzott Strasbourg és Brüsszel neve.

Én azt gondolom, hogy itt a magyar parlamentben lévő képviselőknek el kellene dönteniük azt, hogy a magyar emberek érdekeit és a magyar nemzet érdekeit tartják-e szem előtt, vagy pedig mást.

Tisztelt Országgyűlés! Hogy miért fontos és halaszthatatlan e törvény elfogadása, azt a Fidesz vezérszónokaként kívánom majd részletekben is elmondani.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai