Készült: 2020.07.14.16:26:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

78. ülésnap (2003.06.04.), 239. felszólalás
Felszólaló Tóth Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  239  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Göndör képviselőtársamnak csak egy fél mondatára reagálnék, és biztos vagyok benne, hogy nem fog megsértődni. Arról beszélt, hogy az átlagpolgárokat és a paksiakat ez a dolog hogyan érinti. Itt a paksiak nevében szeretnék csak annyit mondani, hogy ebben az esetben a paksiak egy picit talán nem az átlaghoz tartoznak. Nagyon sokat tudnak ők az erőműről, az ott történt dolgokról, illetőleg ennek bizonyos, rájuk vonatkozó fizikai részeiről is. Azt hiszem, ez csak egy nyelvbotlás volt. Nem hiszem, hogy a paksiakat meg kell nekem védeni, tudják ők nagyon jól, hogy mi történt. Tudjuk mi is nagyon jól, hogy mi történt: egy komoly üzemi probléma van.

Azt mondta Podolák képviselőtársam itt, hogy fejeket akarunk. Nem akarunk. Isten őrizzen! Nem akarunk. Azt akarjuk, hogy ezt a szerencsétlen helyzetet minél előbb oldja meg az a nemzetközi fejekből álló team, amelyhez a magyar tudomány is hozzáteszi saját magáét. Azért oldja meg minél előbb, hogy a probléma megszűnjön. De azt engedtessék meg nekünk, hogy ha ez megtörtént, akkor ebből bizonyos konzekvenciákat le kellene vonnunk, valamennyiünknek - és ezek legyenek műszakiak is. Ha úgy szól, akkor bizony, személyi konzekvenciái is legyenek a dolognak. Isten ments, hogy itt valakit megnevezzünk, hiszen kalandorkodás lenne, hiszen azért csinálunk egy vizsgálatot, hogy megtaláljuk majd az okokat, és esetleg a felelősöket is. Tehát nem akarjuk mi senkinek a fejét. Tegye mindenki a dolgát legjobb belátása szerint! Bízunk abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül ez a mindannyiunk számára kellemetlen probléma megoldódik.

Azt hiszem, képviselőtársammal egyet kell érteni abban, hogy kérjük ki annak a tudományos albizottságnak a véleményét is, ahol egyébként kiváló szakemberek vannak, hátha ők is hozzá tudnak tenni valamit ehhez a közös ügyhöz, mert ez mindannyiunk számára közös ügy, hogy újra nyugodtan tudjuk mondani, hogy Magyarországon a villamos energia 40 százalékát Paks adja, amire én büszke vagyok, és nem elég, hogy a 40 százalékot adja, de a legolcsóbban adja, és - még tovább megyek - a legtisztábban adja, valamennyiünknek. (Podolák György: Minden szavaddal egyetértek!)

 

 

(20.40)

 
Felszólalások:  Előző  239  Következő    Ülésnap adatai