Készült: 2020.07.05.00:10:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2005.10.04.), 98. felszólalás
Felszólaló Tóth Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Mondanám, hogy tisztelt miniszterelnök úr. (Gyurcsány Ferenc nem tartózkodik az ülésteremben.) Kérdéseimre nem kaptam választ, ezért még kettőt-hármat feltennék. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Deutsch Tamás válaszol.)

Kérdezem, hogy miért csak akkor érdeklődik a községek és a kisfalvak óvodái, iskolái után, amikor intézkedései nyomán már százával kellett megszüntetni őket, mint ahogy az előbb már említettem: 218 csak a nyáron. Miért állítja, hogy támogatni akarja a kistelepülési intézményeket, amikor a 2006-os költségvetésből napnál világosabb, hogy büntetni fogja őket? Mikor tervezi a pedagógusok és oktatók 13. havi illetményének kifizetését, amely ügyben az Alkotmánybíróság elmarasztalta a kormányt?

Drámai helyzet alakult ki a felsőoktatásban, se pénz, se törvény. Hogyan kíván segíteni a megszorítások miatt működésképtelenség határára sodródott, sok esetben bérfizetési gondokkal küszködő egyetemeknek, főiskoláknak? Mi a véleménye arról, hogy szeptembertől már az új képzési szerkezet szerint kellene működniük az intézményeknek, az ehhez szükséges törvénymódosítást azonban az Oktatási Minisztérium sorozatosan képtelen úgy kidolgozni, hogy az megfeleljen az alkotmány rendelkezéseinek? Mi a véleménye arról, hogy a kormány mulasztása miatt alig négy hónappal a felvételi jelentkezések lezárulta előtt még nem ismertek a felvételi versenyszabályai?

Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai