Készült: 2020.03.30.15:18:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2003.10.06.), 248. felszólalás
Felszólaló Dr. Vidoven Árpád (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VIDOVEN ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Érdeklődéssel vártam az ügyrendi bizottság elnökének hozzászólását, ugyanis az ügyrendi bizottság ülésén nem hangzott el kormánypárti hozzászólás.

Kezemben tartom a jegyzőkönyvet, amely a szeptember 3-ai ülésről készült: az adott napirendi ponthoz pusztán Salamon László képviselő úr, illetve jómagam szóltunk hozzá. Sem akkor, sem most jogi érv amellett nem hangzott el, hogy az ominózus eljárás ne lenne házszabálysértő, nem indokolták meg azt, hogy a Házszabály mely rendelkezése teszi azt lehetővé, hogy egy új változatban előterjesztett javaslathoz, amelyet rendkívüli ülésszak keretében tárgyal meg az Országgyűlés, ne lenne szükség ismételten vagy a kormány, vagy a köztársasági elnök úr, vagy pedig 78 képviselő támogató aláírására. (Folyamatos zaj.)

Tekintettel arra, hogy még lehetőség nyílik arra, hogy mind az ötperces, mind a háromperces körben esetleg ezekkel az érvekkel előjöjjenek, tisztelettel kérem önöket, hogy tegyék meg ezt, és kíváncsian várjuk hozzászólásukat.

Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 
Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai