Készült: 2020.04.09.14:13:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

190. ülésnap (2004.11.29.), 289. felszólalás
Felszólaló Dr. Vidoven Árpád (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  289  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VIDOVEN ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ígérem, utoljára kérek szót. Az ajánlás 11. pontjában szereplő módosító indítványomat szeretném indokolni. Ez egy szerkezeti módosítást, szerkezeti átalakítást javasol. Ha elolvassuk a törvényjavaslat címét, ez a következőképpen szól: a cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló 1997. évi CXLV. törvény, a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény, valamint más, kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat.

Ezek után megdöbbenve tapasztaltam a törvényjavaslatban a “módosuló jogszabályokö fejezetcímet. Azt hiszem, ez mindenképpen szükségtelen. Még az a logika sem igazolná ennek a fejezetcímnek a szerepeltetését, hogy a törvény címében két törvény kerül konkrétan meghatározásra, és ezt követően iktatnánk be a további módosuló jogszabályokat, ugyanis a törvényjavaslat első 24 szakasza valóban a cégtörvény, illetve a Pp. módosítását tartalmazza, majd a 25. § a választottbíráskodásról szóló törvény módosítását tartalmazza, ezt követően következik a hatályba léptető rendelkezés, illetve a hatályukat vesztő rendelkezések, és furcsaságként jelenik meg a “módosuló jogszabályokö fejezetcím alatt két további törvény módosítása.

Javaslatom a fejezetcím elhagyására, illetve a törvényjavaslat utolsó két szakaszának a megfelelő helyre iktatására irányul.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  289  Következő    Ülésnap adatai