Készült: 2019.11.19.18:41:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2002.02.05.), 298. felszólalás
Felszólaló Dr. Szekeres Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  298  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tény az, amit Őry Csaba képviselőtársam, államtitkár úr mondott, hogy ez a probléma létezik. Tény az is, hogy megoldást kell rá találni. Tény az is, hogy már a tavalyi év során az Országgyűlés elé terjesztettük ezt a javaslatot, és előre kértük a Házat, hogy még a 2002. év megkezdése előtt ezt a problémát rendezze. Akkor önök elutasították. Tény az is, hogy a 2002-es költségvetés módosítására is részben szükség van ehhez, és tény az is, hogy ha a probléma megoldását valaki komolyan gondolja, akkor ennek a költségvetési fedezetét is biztosítania kell.

Azok a közalkalmazottak, akik közül több mint 200 ezren írták alá ezt a követelést, azok a közalkalmazottak, akik szakszervezeteik révén felszólaltak, és a magyar társadalom előtt ismertették ezt a problémát, lényegét tekintve arra mutattak rá, hogy a megoldás sürgős. Nem lehet várni fókuszált béremelésekre, amelyek vagy lesznek, vagy nem, nem lehet várni kiemelt ágazatokra, amelyek természetesen utána nem lesznek kiemeltek, hanem ezt az egész kérdéskört egyben áttekintve, a költségvetési vonzatokkal együtt szükséges megtárgyalni. Mi erre teszünk javaslatot, és azért most, és megismételve a tavalyi javaslatunkat, hogy legalább 2002. január 1-jétől ezek a garantált bérek törvényben legyenek rögzítve.

Önökön múlik, hogy támogatják-e a közalkalmazottaknak ezt a jogos igényét, önökön múlik, hogy el akarják-e ismerni a szakképzettséget és a munkában töltött időt. Én remélem, hogy így lesz.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

(17.40)

 
Felszólalások:  Előző  298  Következő    Ülésnap adatai