Készült: 2019.11.13.21:59:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2002.02.05.), 169. felszólalás
Felszólaló Dr. Lentner Csaba (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasítja a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  169  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Tisztelt Államtitkár Úr! Annyit mondanék, hogy ne szépítsünk a veszteségeken, mert a magyar acélipar fellegvára tönkrement. Romjain azonban virul az olasz érdekeltségű CIB Bank és az olasz acélipari óriás.

Tegyünk egy visszatekintést! Két éven keresztül folyamatosan interpelláltam a Ferihegy 2/B terminál ügyében, ezekre az interpellációkra folyamatosan ön válaszolt, és mindig azt mondta, hogy a Ferihegy 2/B terminál beruházásával minden rendben van, tehát a Horn-kormány jó szerződést kötött a ciprusi-kanadai kalmárokkal. A napokban értesültem arról, hogy a kormány ezt a szerződést mégiscsak felmondta, tehát azok az észrevételek, amelyeket megfogalmaztam a MIÉP-frakció nevében, mégiscsak alaposak voltak.

Azt mondom, államtitkár úr, hogy várjunk még néhány hónapot, mondjuk, kettőt, és egy 15 százalékos MIÉP-es választási eredmény függvényében (Közbeszólások. - Az elnök csenget.) a Diósgyőri Acélművek Rt. privatizációs szerződésének a felülvizsgálata is meg fog történni.

Köszönöm a figyelmüket. A választ nem fogadom el. (Taps a MIÉP-frakció soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  169  Következő    Ülésnap adatai