Készült: 2020.05.26.16:02:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap, 158. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:01

Felszólalások:  <<  158  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Mivel több felszólaló nem jelentkezett, a záróvitát lezárom. Megkérdezem az előterjesztőket, kíván-e valaki válaszolni az elhangzottakra. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! Kérem, képviselőtársaimat, szíveskedjenek helyet foglalni. Szavazások következnek. Most a módosító javaslatokról határozunk.

Kérdezem önöket, elfogadják-e a kormány módosító javaslatát az ajánlás 1., 2., 3. pontjai szerint, amelyeket az előterjesztők és az alkotmányügyi bizottság is támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 231 igen szavazattal, 62 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

(16.30)

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/6930. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 232 igen szavazattal, 71 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái elleni határozott fellépésről szóló országgyűlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása. Mesterházy Attila, Harangozó Gábor és Steiner Pál MSZP-s képviselők önálló indítványa H/5991. számon, az egységes javaslat pedig H/5991/11. számon a hálózaton elérhető. Az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, amely H/5991/14. számon elérhető.

Kezdeményezem, hogy a záróvitát egy szakaszban folytassa le az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatom elfogadta.

Felhívom figyelmüket, hogy a záróvitában a képviselőcsoportok számára 5-5 perc, a független képviselők számára összesen 3 perc áll rendelkezésre.

Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1., 2. és 3. pontjaira. Megadom a szót Harangozó Gábor képviselő úrnak, MSZP-képviselőcsoport.

Felszólalások:  <<  158  >>    Ülésnap adatai