Készült: 2020.04.05.21:05:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 94. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:36


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat célja, hogy a kormány tavaly júniusi határozatában foglaltaknak megfelelően tisztázza a Budapesten megrendezendő Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna megvalósításához kapcsolódó gyakorlati kérdéseket. A benyújtott törvényjavaslat megfelelő jogi környezetet teremt ahhoz, hogy Magyarországon egy újabb sportágban is komoly nemzetközi érdeklődésre számot tartó, világszínvonalú versenynek adhassunk otthont.

(11.20)

A törvényjavaslat ezért kiemelkedően fontos közérdekké nyilvánítja  ahogy az előadótól is hallottuk  a tenisztorna megrendezését és szervezését is. A Margitszigeten megépülő nemzetközi színvonalú létesítmény a versenytenisz és az utánpótlás-nevelés mellett a tömegsport, a kerekes székes, a szenior és a szabadidős teniszezők számára is korszerű, vonzó szolgáltatásokat nyújt.

Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársamhoz hasonlóan én is szeretném hangsúlyozni, hogy ez a létesítmény a teniszsporthoz fűződő primer kapcsolata mellett alapvetően lehetőséget teremt arra, hogy a Margitszigeten egyébként évszázada meglévő és egy európai főváros számára rendkívül megkülönböztetett lehetőséget teremtő helyen ez a tevékenység tovább fejlődjön. A Margitsziget eddig sem csak a szűkebb környező kerületeknek, hanem a fővárosnak is egy kiemelkedő objektuma volt, helyet adott a tenisz mellett a Hajós Alfréd Stadionban a magyar úszósportnak, a csónakházakkal a kajak-kenu sportnak, az evezős sportoknak, és az egyébként most már 20-25 éve működő futópályával azzal a tömegsportnak, amit naponta több ezren vesznek igénybe a Duna másik két partján lévő lakótelepeken lakó legkülönbözőbb korú emberektől kezdve az idelátogató külföldiekig.

Egy pillanatig sem tagadom, hogy a Margitszigethez engem erős személyi kapcsolat fűz, én ott nőttem fel, ott tanultam szakmát, én a Margitszigetet minden szempontból egy olyan lehetőségnek tartom, amire az egész országnak szüksége van, a működés és a növekvő szolgáltatásai pedig büszkeségre adnak lehetőséget, és alkalmat adnak a mai napon már más előterjesztések kapcsán is felemlegetett egészséges életmódra.

Mindezek alapján kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a javaslat támogatásával, majd elfogadásával járuljanak hozzá a sport és szabadidős szolgáltatások színvonalának emeléséhez, nemzetközi sportsikereink elősegítéséhez, valamint a gazdaság és a turizmus élénkítését szolgáló létesítmény létrehozásához. Ennek reményében köszönöm meg megtisztelő figyelmüket. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai