Készült: 2020.03.28.10:17:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 42. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka interpelláció szóban megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:48


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A valótlanság, ha sokszor elmondják, akkor is valótlanság marad. Ön is pontosan tudja, hogy az ön által felemlegetett és a jelen kérdésre lehetőséget adó OLAF-vizsgálat a Bajnai-kormány idején elindított és később folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti. Ezeket a magyar hatóságok az OLAF korábbi vizsgálatát és korábbi felvetéseit tekintve egyszer már kivizsgálták. Egyébként a vizsgálat ellen akkor sem tiltakozott senki és most sem tiltakozik, a magyar kormány minden jogszerű vizsgálat elé áll és minden jogszerű vizsgálati kívánságnak eleget tett és eleget tesz.

Erre tekintettel kénytelen vagyok ismételten hangsúlyozni, hogy ezt az ebben a kampányidőszakban nagyon tudatosan idecélzott OLAF-jelentést nem egy megalapozott vizsgálatnak  hiszen ez már egyszer megtörtént , hanem egy kampánycélokat szolgáló, megismételt brüsszeli kampányakciónak, kampányjelentésnek tekintek, tekintünk, amellyel Brüsszel beleavatkozik a magyarországi választásokba. 2014-ben is a választások előttre időzítették ezt a vizsgálatot, most is ugyanezt teszik. A módszer nem változott, annak tartalma, célja sem. Ezt az ügyet, mint említettem, egyszer már kivizsgálta minden erre illetékes, és most megismétlik ezeket a vádaskodásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök urat próbálják támadni vele, pedig ön is és mindenki, aki ebben az ügyben részt vett, pontosan tudja, hogy az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében nem az ön által felemlegetett cég, hanem a Közgép volt a tulajdonos. Ezeket a tényeket az ismételt vizsgálatot felvetők és ezt a vizsgálatot a parlamentben hol interpellációként, hol kérdésként, hol napirend előttiként megjelenítő képviselők sem tudják megváltoztatni. A tények azok tények, a megalapozatlan tények pedig megalapozatlanok maradnak.

Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

(14.50)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai