Készült: 2020.04.09.14:15:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 190. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:49


Felszólalások:  Előző  190  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az M49-es gyorsforgalmi út hálózati szerepe megkérdőjelezhetetlen, ezért az M3-as autópálya és az országhatár közötti útszakasz előkészítése bekerült a kormány rövid és középtávú közútfejlesztési listájába.

A gyorsforgalmi út előkészítési, tervezési munkálatait a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkezdte, a megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatástanulmány elkészült, amelyekre a környezetvédelmi engedélyt a hatóság megadta. A határig történő kiépítéshez nélkülözhetetlen a határmetszési pont romániai féllel közös meghatározása, a tárgyalások a közúttal kapcsolatban folyamatban vannak.

(Az elnöki széket Jakab István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

A kormány kiemelten kezeli a börtönök korszerűsítését, zsúfoltságuk enyhítését. A büntetés-végre­hajtási intézményrendszer fejlesztésére 103 milliárd forint rendelkezésre áll, további férőhelyek kialakítása új intézmények építésével lehetséges. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárásokat az irreálisan magas árajánlatok miatt érvénytelenné kellett nyilvánítani. A munkák elvégzésével reális ajánlatot tevő, felelős vállalkozásokat kívánunk megbízni.

Kérem a képviselő urat ezeknek az értékelésére, és arra, hogy ezeket a munkákat az elkövetkezendő időben megkezdjük, illetve folytatni fogjuk. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  190  Következő    Ülésnap adatai