Készült: 2020.03.30.19:00:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

282. ülésnap (2005.12.19.), 166. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:17


Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Azzal kezdeném, amivel ön befejezte ennek a kártyának a használhatóságáról. Jelenleg is van a felsőoktatási diákigazolványban egy csip, amit azonban nem lehet használni, hiszen az élet több területén, például a MÁV-nál vagy a múzeumokban ennek a leolvasásával nem foglalkozik senki, egész egyszerűen ezt az igazolványt csak felmutatják.

A verseny korrektségével kapcsolatban pedig azt tudom elmondani, hogy az egyik pályázót úgy zárták ki a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, hogy azt önök a minisztériumban átengedték a versenyen, önök először alkalmasnak találták.

Az a véleményünk, hogy az új diákigazolvány nem lehet drágább - még egyszer hangsúlyozom, államtitkár úr, nem lehet drágább - a mostaninál. A technika fejlődése egyébként lehetővé teszi azt, hogy ez olcsóbb legyen. Számunkra elfogadhatatlan, hogy a gyerekekkel fizettessék meg a miniszter által emlegetett Audik árát. Elfogadhatatlan az, hogy gyanús körülmények között legyen drágább a diákigazolvány. (Zaj a kormánypártok padsoraiban.) Azt gondoljuk: a kormányban vannak milliárdosok, és úgy tűnik, vannak milliárdoscsinálók.

A választ nem fogadom el. Köszönöm az elnök úr türelmét. (Taps az ellenzék padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai