Készült: 2020.07.14.16:24:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

309. ülésnap (2013.10.08.), 64. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  64  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Visszatérve az előző kétperceshez, illetve folytatva azt, meghallgattam a képviselőtársaimnak a hozzászólásait és kritikáit, hadd mondjam el, hogy az elmúlt három évben is ezeket a hozzászólásokat meghallgattuk (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!), és ezeket konkrétan be is építettük mind a Bethlen Gábor Alapnak a működésébe, mind pedig a kormányzat, illetve a parlament tevékenységébe.

Határozottan vissza tudom utasítani azon állításokat, amelyeket Szávay István képviselő úr akár a bizottságunkról mondott, akár pedig a kormánypárti képviselők hozzáállásáról. Ezt azzal is tudom bizonyítani, hogy nem egy, az előző költségvetési törvényjavaslatokhoz megfogalmazott módosító indítványát a bizottságunk támogatta, vagy pedig önálló bizottsági indítványt is készített belőle. Úgy gondolom, hogy a bizottsági üléseknek a hangvétele, illetve működése is azt bizonyítja, hogy nemegyszer az ön elgondolásait is beépítettük a munkánkba, és úgy gondolom, hogy ez nagyon jó, hogy így volt.

Mile Lajos képviselő úrnak a szavaira reagálva: én azt hittem, hogy a végkövetkeztetése az lesz, hogy ön is kéri, hogy a jelentést fogadjuk el, hiszen ön is támogatja. Alapvetően egyetértettem a felszólalásával, csakúgy egyébként, mint a többi hozzászólóval, hiszen az, hogy kritikát fogalmaztak meg, természetes, de úgy gondolom, hogy húsz percben azokat is tudták volna ecsetelni, amikkel támogatják a jelentésnek az elfogadását. De visszatérve Mile képviselő úrhoz: hadd jegyezzem azt meg, hogy a kormánynak, illetve nekünk stratégiai partnereink vannak az oktatásban - Selye János Egyetem, II. Rákóczi Ferenc Főiskola, Sapientia Egyetem, és lenn Újvidéken épül az a kollégium, ahol 450-500, felsőfokú oktatásban részt vevő magyar diák lakhatását fogjuk támogatni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  64  Következő    Ülésnap adatai