Készült: 2021.04.15.18:30:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

208. ülésnap (2001.05.11.), 28. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hallgatván a kormányoldal és az ellenzéki oldal szónokait, valahogyan az a benyomás keletkezik bennem is, talán másokban is, amiről majd persze a későbbiekben részletesen beszélünk, hogy mintha az ellenzék mindhárom szónoka azt kereste volna, hogy van-e káka és van-e rajta csomó. Hát persze hogy van!

Azonban ez a Magyarország egy olyan kert, amelyik gyümölcsöskert, virágoskert, agrárium, de sok minden gaz és gyom is van benne, és mintha több felszólaló is nem a gyomokat kereste volna és azoknak a kihúzogatására mutatott volna rá, hanem inkább a kívánatos teljesítmények, eredmények elhallgatására. Nem hallatszik az, hogy egyensúlyra törekednénk, olyan tükröt mutatni fel, amelyik az eredményeket is meg az elmaradottságokat is mutatná.

Szóval arra szeretném hívni magunkat - én is szólok majd a későbbiekben -, hogy több adatot és tényt mondjunk magunknak, mert hiszen azzal leszünk képesek jobb törvényalkotóvá lenni, és különösen az ország népének, mert meghirdettük, hogy politikai vitanap van.

Ha ez a vita elokvencia, teátrikus és kevesebb benne a lényeg, akkor ezzel az Országgyűlés tekintélye nem emelkedik, hanem éppen ellenkezőleg.

Köszönöm, elnök úr.

 
Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai