Készült: 2020.09.28.01:07:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

327. ülésnap (2013.11.20.), 212. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném megköszönni képviselőtársaimnak, hogy felszólaltak az általános vitában. S bár nyilvánvalóan mind a ketten hangsúlyoztak pár aggodalmat, de összességében a törvény szükségességét, hasznosságát nem vitatták. Nyilván mindenki más-más irányban, akár önkormányzati irányban, akár európai uniós irányban, de a többletgaranciákat követelte a jogszabályon.

Ahogy már említettem is, ez egy keretjogszabály, tehát nagyon sok minden fogja még megtölteni tartalommal, illetőleg nagyon sok ágazati jogszabályban lesznek speciális szabályozási elemek, amelyek például Staudt képviselő úrnak az európai uniós adattovábbításokkal kapcsolatos kérdésére választ adnak, hiszen nyilvánvalóan fontos adatkezelési kérdésekben csak törvényi szintű szabályozás képzelhető el, és majd ezekben az ágazati szintű törvényekben lesznek megtalálhatók ezek.

Amire viszont felhívnám képviselőtársaim figyelmét, és ami egyikük-másikuk felszólalásából már kitűnt, hogy vagy ők, vagy a munkatársaik ezzel is dolgoztak, hogy ennek a törvénynek a klasszikus végrehajtási rendelete már fenn van a kormany.hu-n, tehát azoknak a kérdéseknek egy jó része, amelyeket feltettek, a később, a törvény után elfogadandó kormányrendeletből ki fog derülni, és abban meghatározásra kerül. Tehát azok az aggályok, amelyek itt felvetődtek, akár a központi felügyelő szerv kijelölésével kapcsolatban, akár más területen, pontosan ebből a már a nyilvánosság számára hozzáférhető, kormany.hu-n olvasható kormányrendeletből is kiderülnek.

Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy az interoperabilitás területén kifejtette az álláspontját, és bízom benne, hogy a végén ennél a tényleg technikailag sokat segítő jogszabálynál minél szélesebb körű konszenzust tudunk elérni a szavazások során is.

Köszönöm, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai